Αυθαιρεσίες και παράνομες απολύσεις υπαλλήλων της INFOTE


Αριθμός πρωτ: 11998
Ημερομηνία κατάθεσης: 20/6/2006

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
2. ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΘΕΜΑ: Αυθαιρεσίες και παράνομες απολύσεις υπαλλήλων της INFOTE.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΕ/ Τμήμα Θεσσαλονίκης έχει προβεί το τελευταίο διάστημα μαζί και με το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης σε σωρεία καταγγελιών για τις αυθαίρετες και τις παράνομες ενέργειες της Διοίκησης της INFOTE και του ΟΤΕ με την επιλεκτική απόλυση τριών υπαλλήλων και την καταγγελία των συμβάσεων αορίστου χρόνου τις οποίες είχαν υπογράψει.
Με δεδομένο ότι ο όμιλος ΟΤΕ και κυρίως οι θυγατρικές του εταιρείες προσλαμβάνουν το τελευταίο διάστημα σωρεία υπαλλήλων με κομματικά κριτήρια.
Με δεδομένο ότι οι απολύσεις των υπαλλήλων της INFOTE υποδηλώνουν τις προθέσεις του ομίλου ΟΤΕ για εκκαθαρίσεις στο εν ενεργεία προσωπικό που έχει συμβάσεις αορίστου χρόνου με αυθαίρετο και επιλεκτικό τρόπο τη στιγμή που προσλαμβάνουν νέους χωρίς κανένα κριτήριο.
Επειδή οι εργαζόμενοι αγωνιούν για τις μεθοδεύσεις αλλά και την επέκταση αυτών των επιλογών σε όλη τη χώρα. Επειδή υπάρχει η καταδικαστική για τον ΟΤΕ απόφαση 34081/2005 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης για παρόμοια απόλυση εργαζόμενου,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ Οι κ.κ. Υπουργοί:
1. Αν προτίθενται να παρέμβουν στη Διοίκηση του ΟΤΕ προκειμένου να ενεργεί νόμιμα όπως έχει υποχρέωση, αφού το κράτος εκτός από μέτοχος αποφασίζει τον διορισμό της.
2. Αν προτίθενται να επιβάλουν την τήρηση κανόνων και αρχών για τις προσλήψεις και απολύσεις του προσωπικού στα πλαίσια ισονομίας των πολιτών.
3. Αν προτίθενται στα πλαίσια της νομιμότητας να αποκαταστήσουν τις αδικίες που δημιούργησε η Διοίκηση του ομίλου στην INFOTE Θεσσαλονίκης αλλά και να σταματήσουν παρόμοιες συμπεριφορές στο μέλλον.

Οι Ερωτώντες Βουλευτές
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης
Χάρης Τσιόκας


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ (αρχείο pdf)