Διάλυση του ΕΦΕΤ

Αριθμός πρωτ: 3973
Ημερομηνία κατάθεσης: 6/2/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΘΕΜΑ: Διάλυση του ΕΦΕΤ.

Σύμφωνα με καταγγελίες των εργαζομένων στον ΕΦΕΤ, η Κυβέρνηση μεθοδεύει τη διάλυση του φορέα, ο οποίος 9 χρόνια μετά την ίδρυσή του, αντί να ενισχύεται, αποδυναμώνεται και οδηγείται σε διάλυση.
Οι περιφερειακές διευθύνσεις μεταξύ των οποίων και της Κρήτης, με δυσκολία λειτουργούν και η συγκεκριμένη υπηρεσία για να ανταποκριθεί στις ελάχιστες απαιτήσεις αξιοποιεί αποσπασμένους υπαλλήλους.
Από τις 550 θέσεις εργασίας που προβλέπονται έχουν καλυφθεί οι 200 και σ’ αυτές σιγά σιγά μειώνεται το προσωπικό, επίσης καθυστερεί η προμήθεια εργαστηριακών οργάνων 2,2 εκ. ευρώ και δεν αξιοποιούνται 85 οχήματα που έχουν αγοραστεί μέσω του επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητας.
Οι καταναλωτές έχουν αφεθεί στην τύχη τους όταν μάλιστα είναι γνωστό ότι οι νοθείες, οι ελληνοποιήσεις και η αισχροκέρδεια είναι σε έξαρση,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Αν προτίθεται να ασχοληθεί με τα προβλήματα του ΕΦΕΤ, προκειμένου να αποτραπεί η διάλυσή του και να σταματήσει η επέλαση κάθε λογής συμφερόντων τα οποία ανεξέλεγκτα εκμεταλλεύονται τους καταναλωτές με την ανοχή της Κυβέρνησης.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης