Διαφοροποιημένη αντιμετώπιση των συνταξιούχων του ΝΑΤ από τον Οίκο Ναύτου

Αριθμός πρωτ: 1396
Ημερομηνία κατάθεσης: 20/11/2006

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
2) ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
3) ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΘΕΜΑ: Διαφοροποιημένη αντιμετώπιση των συνταξιούχων του ΝΑΤ από τον Οίκο Ναύτου

Οι απόμαχοι του ναυτικού επαγγέλματος, συνταξιούχοι του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου, κάτοικοι της περιφέρειας μεταξύ των οποίων και του Νομού Ηρακλείου, αντιμετωπίζουν ένα μείζον πρόβλημα εξαιτίας της προβληματικής και ελλιπούς ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που παρέχει ο Οίκος Ναύτου.
Οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου για παράδειγμα, έχουν τη δυνατότητα να προστρέξουν στον Οίκο Ναύτου για να τύχουν ιατρικής περίθαλψης, προνόμιο που δεν έχουν οι κάτοικοι κυρίως των νησιών και της Κρήτης.
Το αποτέλεσμα είναι οι συνταξιούχοι κάτοικοι της περιφέρειας να υποχρεώνονται να καταβάλουν τεράστια ποσά, αφού ο Οίκος Ναύτου δεν έχει συμβληθεί με τις αναγκαίες ειδικότητες των ιατρών αλλά και όσων παρέχουν ιατρική περίθαλψη, που χρειάζονται οι συνταξιούχοι του ΝΑΤ και συνεπώς όσοι έχουν ανάγκη τέτοιας θεραπείας, όπως φυσιοθεραπείες για παράδειγμα, πληρώνουν τεράστια ποσά εξ ιδίων.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ Οι κ.κ. Υπουργοί:
Πώς προτίθενται να καλύψουν αυτήν την αδικία που γίνεται σε βάρος των συνταξιούχων του ΝΑΤ που κατοικούν στην ελληνική περιφέρεια, στην Κρήτη και στις άλλες νησιωτικές περιοχές.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ (αρχείο pdf)