Διεκδικήσεις των Σωματείων Συνταξιούχων Κρήτης

Αριθμός πρωτ: 3644
Ημερομηνία κατάθεσης: 29/1/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
2) ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ: Διεκδικήσεις των Σωματείων Συνταξιούχων Κρήτης.

Με ψήφισμα τους μετά από μια δυναμική παρουσία στο παγκρήτιο συλλαλητήριο της 24ης Ιανουαρίου 2007 στο Ηράκλειο, οι συνταξιούχοι της Κρήτης διαμαρτύρονται για την πολιτική της λιτότητας που συνεχίζει να εφαρμόζει η κυβέρνηση και τις πενιχρές αυξήσεις που μοιράζει επικαλούμενη τις «αντοχές» του κρατικού προϋπολογισμού.
Το ποσοστό αύξησης κατά 4% στις συντάξεις του δημοσίου κατά το έτος 2006, το οποίο σύμφωνα με την απάντηση σας στην 9657/06-04-06 Ερώτησή μου θεωρείτε ότι ανήλθε σε ποσοστό πολύ υψηλότερο από το αναμενόμενο ποσοστό αύξησης του πληθωρισμού για το εν λόγω έτος, είναι τουλάχιστο αποκαρδιωτικό αν αναλογιστεί κανείς το συνεχώς αυξανόμενο κόστος ζωής ακόμη και σε είδη που καλύπτουν βασικές ανάγκες.
Μερικά από τα δίκαια αιτήματα των συνταξιούχων αφορούν στη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης , στην μείωση του ποσοστού συμμετοχής στην αγορά φαρμάκων, στην εξυγίανση των ασφαλιστικών τους ταμείων και ασφαλώς σε μία ουσιαστική αύξηση των κατώτερων ορίων σύνταξης.
Επειδή οι συνταξιούχοι όχι μόνο της Κρήτης αλλά και όλης της Ελλάδας διεκδικούν το αυτονόητο, δηλαδή ένα αξιοπρεπές εισόδημα και μια αναβαθμισμένη ποιοτικά ζωή.
Επειδή οι συνταξιούχοι είναι αποφασισμένοι να κινητοποιηθούν ακόμη πιο δυναμικά προκειμένου να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ Οι κ.κ. Υπουργοί:

Εάν προτίθενται να πάρουν ουσιαστικά μέτρα αυξάνοντας όχι μόνο τα κατώτερα όρια σύνταξης αλλά και κατοχυρώνοντας στους συνταξιούχους παροχές τέτοιες, που να τους εξασφαλίζουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα τόσο για την κάλυψης των αναγκαίων δαπανών όσο και για την αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσής τους.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης