Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου (Κοινή Ερώτηση βουλευτών ΠΑΣΟΚ Ν.Ηρακλείου)


Αριθμός πρωτ: 11549
Ημερομηνία κατάθεσης: 7/6/2006

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
2) ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

ΘΕΜΑ: Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου.

Ως γνωστόν τα προβλήματα στέγασης των δικαστικών υπηρεσιών στο Ηράκλειο είναι τεράστια με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται το έργο της δικαιοσύνης και να επηρεάζεται αρνητικά η απονομή της.
Το Δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου μετά την αγορά του οικοπέδου είναι στο στάδιο της μελέτης από την εταιρεία «Θέμις Κατασκευαστική Α.Ε.» και οι σχετικές μελέτες για την έναρξη των εργασιών κατασκευής του κτιρίου θα ολοκληρωθούν εντός του 2007, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
Προϋπόθεση όμως για την έναρξη των εργασιών όπως αναφέρει η απάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, στην 10450/21-5-06 κοινή Ερώτηση των Βουλευτών Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, είναι η εξασφάλιση της απαιτούμενης χρηματοδότησης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χρόνος που μεσολαβεί για την ολοκλήρωση των μελετών ενός έργου αυτού του μεγέθους είναι πρωτόγνωρος και ο οποίος μαζί με την μη εξασφάλιση πιστώσεων παραπέμπουν το θέμα στις καλένδες.
Επειδή επείγει η κατασκευή του έργου για να μην διαιωνίζεται η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στους ανεπαρκείς χώρους των δικαστηρίων του Ηρακλείου.
Επειδή όλοι οι φορείς του Ηρακλείου έχουν συναινέσει, συνέβαλλαν και προτίθενται να συμβάλλουν και στο μέλλον στην κατά το δυνατό γρηγορότερη ολοκλήρωση του έργου,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ Οι κ.κ. Υπουργοί:
1) Εάν προτίθενται να δώσουν εντολές για την συντόμευση των διαδικασιών και την ολοκλήρωση των μελετών, όπως έχει γίνει σε παρόμοιες περιπτώσεις.
2) Εάν προτίθενται να εξασφαλίσουν την απαιτούμενη χρηματοδότηση και πότε, ώστε να κατασκευαστεί το Δικαστικό μέγαρο του Ηρακλείου το συντομότερο δυνατό.

Οι Ερωτώντες Βουλευτές
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης
Ευαγγελία Σχοιναράκη
Μάνος Φραγκιαδουλάκης
Στυλιανός Ματζαπετάκης
Βασίλης Κεγκέρογλου