Ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης στο Α.Τ. Καστελλίου και στον Α.Σ. Αγιών Παρασκιών

Αριθμός πρωτ: 13333
Ημερομηνία κατάθεσης: 27/7/2006

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ

ΘΕΜΑ: Ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης στο Α.Τ. Καστελλίου και στον Α.Σ. Αγιών Παρασκιών.

Σε κοινή επιστολή τους οι δήμαρχοι Καστελλίου, Ν.Καζαντζάκη και Θραψανού μεταφέρουν την αγανάκτηση των πολιτών για τη σωρεία των προβλημάτων που υπάρχουν λόγω της ελλιπούς αστυνόμευσης της περιοχής και καταγγέλλουν τα περιστατικά που έχουν λάβει χώρα στην περιοχή κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Επειδή πρόκειται για μια πυκνοκατοικημένη περιοχή όπου οι κύριες δραστηριότητες των κατοίκων έχουν να κάνουν με την γεωργία και την κτηνοτροφία και παρουσιάζονται πολλά κρούσματα κλοπών , διαρρήξεων, ζωοκλοπών αλλά και πράξεων αντεκδικήσεων λόγω πρόκλησης ζημιών σε περιουσίες από αδέσποτα ποίμνια αιγοπροβάτων και χοιριδίων.
Επειδή, όπως με επανειλημμένες ερωτήσεις μου, έχω επισημάνει τον μεγάλο κίνδυνο που υπάρχει στα σημεία σύνδεσης των οικισμών με τη Νέα Εθνική Οδό Ηρακλείου-Βιάννου και την ανάγκη λήψης μέτρων, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει καμία ενέργεια, ενώ ταυτόχρονα το μεγάλο κυκλοφορικό πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή των Πεζών και η έλλειψη τροχονόμων στους κόμβους, πολλαπλασιάζουν τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχημάτων.
Επειδή η αποδυνάμωση της αστυνομικής δύναμης του Α.Τ. Καστελλίου και του Α.Σ. Αγιών Παρασκιών έχει προκύψει με αποκλειστική ευθύνη της Πολιτείας και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των λιγοστών αστυνομικών, υπάρχει έλλειμμα αστυνόμευσης με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους της περιοχής, .

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. Υπουργός:
Εάν προτίθεται να προβεί άμεσα στην ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης του Α.Τ Καστελλίου και του Α.Σ. Αγιών Παρασκιών, για την ουσιαστική και αποτελεσματική αστυνόμευση μιας μεγάλης περιοχής με 18.000 κατοίκους, όπως είναι αυτή των Δήμων Καστελλίου, Ν. Καζαντζακη και Θραψανού.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης