Εξασφάλιση επαρκών και υψηλής ποιότητας υπηρεσιών για τους πολίτες και τους επισκέπτες της Κρήτης


Αριθμός πρωτ: 11427
Ημερομηνία κατάθεσης: 5/6/2006

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤOΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
2. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΘΕΜΑ: Εξασφάλιση επαρκών και υψηλής ποιότητας υπηρεσιών για τους πολίτες και τους επισκέπτες της Κρήτης.

Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος/Τμήμα Ανατολικής Κρήτης δημοσιοποίησε τις προτάσεις του στο περιοδικό του Τμήματος, μετά τις προβλέψεις του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών για την τουριστική κίνηση στην Ανατολική Κρήτη.
Συγκεκριμένα, ζητά να υπάρχουν συχνοί και ενδελεχείς έλεγχοι για την πάταξη φαινομένων αισχροκέρδειας, αλλά και για την εξασφάλιση επαρκών και υψηλής ποιότητας υπηρεσιών.
Όμως, όπως είναι γνωστό, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, που εδρεύουν στην Κρήτη, όπως ο ΕΦΕΤ, κ.ά, υπολειτουργούν εξαιτίας της έλλειψης επαρκούς επιστημονικού προσωπικού, ενώ το ίδιο συμβαίνει σε μεγάλο βαθμό και με τις υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και των Δήμων, οι οποίες και αυτές στενάζουν από προσωπικό.
Στον τοπικό Τύπο βλέπουν κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας καταγγελίες για ανεξέλεγκτες καταστάσεις που υποβαθμίζουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες.
Το αίτημα του ΟΕΕ/ΤΑΚ αλλά και όλων των εμπλεκομένων, είναι να εξασφαλίζονται σε κάθε περίπτωση υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, ώστε η Κρήτη να αυτοδιαφημίζεται ως αναβαθμισμένος τουριστικός προορισμός.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ. Υπουργοί:
Αν προτίθενται να συμβάλουν άμεσα και αποτελεσματικά ώστε να λειτουργήσουν ικανοποιητικά οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, όπως ζητά και το Τμήμα Ανατολικής Κρήτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, για τη διασφάλιση υψηλού επιπέδου παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ (αρχείο pdf)