Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου, Μανόλη Στρατάκη, προς τον Υπ. Μεταφορών με θέμα: “Νέο Διεθνές Αεροδρόμιο Καστελλίου”.


Αριθμός πρωτ: 120
Ημερομηνία κατάθεσης: 27/11/2006

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΘΕΜΑ: Νέο Διεθνές Αεροδρόμιο Καστελλίου.

Μετά τα όσα δηλώσατε στους Βουλευτές του Ηρακλείου κατά την πρόσφατη επίσκεψη τους στο γραφείο σας είστε έτοιμος να εξαγγείλετε το χρονοδιάγραμμα πραγματοποίησης του έργου, το οποίο όπως δηλώσατε θα πραγματοποιηθεί με τη διαδικασία της Σύμπραξης Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα.
Επειδή όπως είναι γνωστό η αξιοποίηση του υφιστάμενου νομικού πλαισίου δεν επαρκεί αφού αναφέρεται σε έργα ύψους μέχρι 200 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ όπως προκύπτει από τις υφιστάμενες μελέτες το κόστος κατασκευής του έργου θα υπερβεί το 1δις ευρώ.
Επειδή η εξαγγελία και δημιουργία του έργου από την προηγούμενη Κυβέρνηση προέβλεπε τη συμμετοχή του Δήμου Καστελλίου και των φορέων της περιοχής στην ανώνυμη εταιρεία, προκειμένου να συμμετέχουν στις αποφάσεις που αφορούν το έργο ενώ η τοπική αυτοδιοίκηση και οι φορείς δεν αναφέρονται πουθενά αφού δεν υπάρχει σχέδιο τρόπου εκτέλεσης και διαχείρισης του έργου μέχρι σήμερα.
Επειδή ο Δήμαρχος Καστελλίου και οι κάτοικοι της περιοχής παρακολουθώντας τις εξελίξεις αισθάνονται ότι η παρούσα Κυβέρνηση τους αγνοεί παντελώς με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουν εάν ισχύουν οι δεσμεύσεις της προηγούμενης Κυβέρνησης και πια θα είναι τα αντισταθμιστικά οφέλη,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. Υπουργός:
1) Ποιος είναι ο σχεδιασμός υλοποίησης του έργου και με ποιες διαδικασίες θα ολοκληρωθεί.
2) Πότε προβλέπεται να κατατεθούν οι σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις στη Βουλή.
3) Ποιο θα είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης