Επαναπροσδιορισμός της χρήσης γης σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου που βρίσκεται σε επίταξη για στρατιωτικές ανάγκες

Αριθμός πρωτ: 13220
Ημερομηνία κατάθεσης: 25/7/2006

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΘΕΜΑ: Επαναπροσδιορισμός της χρήσης γης σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου που βρίσκεται σε επίταξη για στρατιωτικές ανάγκες.

Με την από 07-06-1994 απόφαση του Γενικού Επιτελείου Στρατού – Ταμείο Εθνικής Άμυνας, επιτάχθηκε έκταση 1.240.216 τ.μ. που ευρίσκεται στην κτηματική περιφέρεια Δημοτικού Διαμερίσματος Χερσονήσου, του Δήμου Χερσονήσου Ν. Ηρακλείου, πρώην Κοινότητας Χερσονήσου και στην ειδικότερη θέση «Ρούσσο Λάκο», για την κάλυψη στρατιωτικών αναγκών.
Επειδή από τότε που επιτάχθηκε η παραπάνω έκταση, στην πραγματικότητα δεν χρησιμοποιήθηκε μέχρι σήμερα, λόγω του ότι οι ασκήσεις των μαθητών της ΣΕΑΠ διενεργούνται πλέον σε άλλη τοποθεσία που ευρίσκεται στο Δήμο Γουβών.
Επειδή γύρω από την έκταση αυτή έχουν κατασκευαστεί και λειτουργούν:
α) το γήπεδο γκολφ της εταιρείας ΚΡΗΤΙΚΑ ΓΚΟΛΦ Α.Ε.,
β) παιδικές κατασκηνώσεις,
γ) η ύπαρξη και λειτουργία «κρητικού χωριού» μεγάλης ξενοδοχειακής εταιρείας και
δ) επιχειρείται ήδη η κατασκευή οικοδομικού συνεταιρισμού, η δε επιταχθείσα περιοχή, λόγω των ανωτέρω, εμφανίζει προοπτική υγιούς τουριστικής ανάπτυξης.

Επειδή οι ιδιοκτήτες των ακινήτων που περιλαμβάνονται στην παραπάνω έκταση , προσδοκούν να εκμεταλλευθούν τα ακίνητά τους,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. Υπουργός:
Αν προτίθεται να προβεί στην επανεξέταση της χρήσης της συγκεκριμένης περιοχής λόγω των δεδομένων και των προοπτικών που διαγράφονται και να άρει την επίταξή της.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ (αρχείο pdf)