Ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου, Μανόλη Στρατάκη, προς την Υπ. Εξωτερικών σχετικά με τη γκάφα της Ιρλανδικής Προεδρίας στην Ε.Ε.

Αριθμός πρωτ: 881
Ημερομηνία κατάθεσης: 6/11/2006

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: Η γκάφα της Ιρλανδικής Προεδρίας στην Ε.Ε.

Σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΑΤΡΙΣ» του Ηρακλείου στις 06/11/2006, αναφέρεται ότι σε γραμματόσημο που εξέδωσε η Ιρλανδική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσιάζεται η Κρήτη ως αυτόνομο κράτος και μάλιστα νεοεισερχόμενο στην Ε.Ε., αφού στο χάρτη απεικονίζονται με διαφορετικό χρώμα παλαιά και νέα μέλη.
Η πρωτοφανής αυτή γκάφα της Ιρλανδικής Προεδρίας προκαλεί σύγχυση και γέλωτες γιατί προφανώς έχει μπερδευτεί η Κρήτη με την Κύπρο, η οποία αγνοείται παντελώς.
Όπως δε αναφέρει το δημοσίευμα, παρά τα διαβήματα της Ελληνικής πλευράς η Ιρλανδική Προεδρία επιμένει, για άγνωστους λόγους, να παραποιεί την πραγματικότητα.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η κα. Υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες, πέραν των διαβημάτων, προτίθεται να προβεί ώστε να αποσυρθούν από την κυκλοφορία τα τυπωμένα γραμματόσημα αλλά και να αποτυπωθεί η πραγματικότητα, ώστε οι πολίτες που παρατηρούν τα γραμματόσημα να ενημερώνονται σωστά για τα όρια των κρατών μελών και όχι σύμφωνα με αυτά που απεικονίζονται στα ιρλανδικά γραμματόσημα.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ (αρχείο pdf)