Ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου, Μανόλη Στρατάκη, σχετικά με την ταλαιπωρία ασφαλισμένων του ΟΓΑ

Αριθμός πρωτ: 13796
Ημερομηνία κατάθεσης: 1/9/2006

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ: Ταλαιπωρία ασφαλισμένων του ΟΓΑ.

Όπως καταγγέλλεται από τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ (εφημερίδα «ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ»), η νέα εγκύκλιος του Διοικητή του ΟΓΑ θέτει φραγμούς στην εξυπηρέτηση των αγροτών και τον περιορισμό του υγιούς ανταγωνισμού μεταξύ κρατικών και ιδιωτικών φορέων παροχής υπηρεσιών υγείας.
Με δεδομένο ότι οι αποζημιώσεις που καταβάλλονταν μέχρι σήμερα στους ιδιωτικούς φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας είναι αυτές που προβλέπει το κρατικό τιμολόγιο, είναι αδιανόητο να υπάρχει αποκλεισμός των ιδιωτικών φορέων, όταν ιδιαίτερα υπάρχει κορεσμός στα κρατικά νοσοκομεία.
Εάν η λογική της νέας εγκυκλίου είναι να ταλαιπωρηθούν οι ασφαλισμένοι για να αποτραπεί γενικά η χρήση υπηρεσιών υγείας, τελικά εκείνο που επιτυγχάνεται είναι η αύξηση της ιδιωτικής δαπάνης για περίθαλψη και η απαξίωση των ασφαλιστικών ταμείων.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. Υπουργός:
Αν προτίθεται να παρέμβει στη Διοίκηση του ΟΓΑ ώστε να τροποποιηθεί η εγκύκλιος που αφορά την παροχή υπηρεσιών υγείας με συμβεβλημένους και μη ιδιωτικούς φορείς, ιδιαίτερα για τις περιπτώσεις που υπάρχει κορεσμός στα κρατικά νοσοκομεία, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης