Η Κυβέρνηση τα έχει κάνει θάλασσα και οι Υπουργοί πήραν τα βουνά και τα λαγκάδια.

πηγή: www.mstratakis.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με την πρόφαση της απασχόλησης του Υπουργού και του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δεν παρουσιάστηκε κανείς από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου στη Βουλή για να απαντήσει στην Ερώτηση που αφορά τις περικοπές των επιδοτήσεων των αγροτών.

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Μανόλης Σοφ. Στρατάκης διαμαρτυρήθηκε και κατήγγειλε την Κυβέρνηση ότι τα έχει κάνει θάλασσα και οι Υπουργοί πήραν τα βουνά και τα λαγκάδια.

Ταυτόχρονα, έκανε παράσταση στον Γραμματέα της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ κ. Ρέππα, για το απαράδεκτο φαινόμενο η Κυβέρνηση να μην απαντά στις Ερωτήσεις και να γίνεται συζήτηση στη Βουλή μόνο για το 40% των Ερωτήσεων της ημερήσιας διάταξης, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι το θέμα είναι αρκετά σημαντικό και θα τεθεί στη διάσκεψη των Προέδρων. Το φαινόμενο είναι φανερό ότι απαξιώνει το Κοινοβούλιο και το δημοκρατικό μας πολίτευμα με ευθύνη της Κυβέρνησης.

Ωστόσο, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων εξέδωσε Δελτίο Τύπου στο οποίο επαναλαμβάνει ότι θα δώσει προκαταβολή 50% για όσες περιπτώσεις παραγωγών δεν έχουν προβλήματα, ενώ θα μπορούσε να δώσει το σύνολο της επιδότησης από 01-12-2006, ταυτόχρονα διευκρινίζει ότι (ακούστε!!!) θα εξετάσει το ενδεχόμενο και πρόσθετης προκαταβολής μέχρι να ολοκληρωθούν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι που θα κρατήσουν ως γνωστόν 7-12 μήνες, δηλαδή του χρόνου τον Αύγουστο.

Άλλη μια απόδειξη της ανικανότητας της Κυβέρνησης να διαχειριστεί τις υποθέσεις της χώρας και να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των πολιτών και ιδιαίτερα των αγροτών τους οποίους μαστίζει ανυπέρβλητη κρίση, με αποτέλεσμα να μειώνεται καθημερινά το εισόδημά τους.