Η επιστολική ψήφος και τα προεκλογικά παιχνίδια της Ν.Δ.» Άρθρο του βουλευτή Ηρακλείου, Μανόλη Σοφ. Στρατάκη

«Η επιστολική ψήφος και τα προεκλογικά παιχνίδια της Ν.Δ.»
Άρθρο του Μανόλη Σοφ. Στρατάκη
Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ν. Ηρακλείου

πηγή: http://www.patris.gr
Ο οικουμενικός Ελληνισμός και η έκφρασή του είναι ένα όραμα που έχει ξεκινήσει από τότε που έγινε πράξη το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού και δημιουργήθηκαν τα πρώτα παγκόσμια δίκτυα διαφόρων ομάδων των απανταχού Ελλήνων, τώρα και 11 χρόνια.

Μερικά χρόνια μετά υπήρχε ανάγκη και νέων πρωτοβουλιών και κατακτήσεων, όπως η καθιέρωση της επιστολικής ψήφου, για να μπορούν να εκφράζονται οι απανταχού Έλληνες και να ενδυναμωθεί η οικουμενικότητα του Ελληνισμού προς όφελος της πατρίδας μας.

Η τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος που πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ, προέβλεψε με σαφήνεια αυτή την επιλογή στο άρθρο 51. Η προϋπόθεση ψήφισης εκτελεστικού νόμου για την εφαρμογή του άρθρου του Συντάγματος, δίδει τη δυνατότητα στη Ν.Δ. να παίξει προεκλογικό επικοινωνιακό παιχνίδι, σύμφωνα με όσα δήλωσε τις τελευταίες μέρες ο Πρωθυπουργός στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. και στην 6η Παγκόσμια Συνέλευση του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού.

Την καταγραμμένη και ψηφισμένη δέσμευση της ελληνικής πολιτείας, και μάλιστα στο Σύνταγμα, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί η Ν.Δ. με τρόπο αυταρχικό και χωρίς καμιά συνεννόηση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Αυτό αποδεικνύεται από το ότι τη μία μέρα ο κ. Καραμανλής εξήγγειλε την ψήφιση του εκτελεστικού νόμου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. και την άλλη προσδιόριζε στο ΣΑΕ τι περίπου θα περιλάμβανε ο εκτελεστικός νόμος και ότι θα ισχύσει από τη μεθεπόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Όλα αυτά σε απλά ελληνικά σημαίνουν ότι η Ν.Δ. προτίθεται να αλλάξει τον εκλογικό νόμο χωρίς καμιά συνεννόηση, με απλή πλειοψηφία, γιατί είναι γνωστό ότι αν υπάρξει αυξημένη πλειοψηφία στην ψήφιση του εκλογικού νόμου, μπορεί να ισχύσει και από τις επόμενες εκλογές.

Ο κ. Καραμανλής φαίνεται ότι έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργεί η κυβερνητική πολιτική που ασκεί, σε ευρύτατες κοινωνικές ομάδες, και χαράσσει τη γραμμή άμυνάς του.

Πρέπει όμως να γνωρίζει ότι με τα επικοινωνιακά τερτίπια δεν μπορεί να σταθεί και όταν θα αρχίσει η κατάρρευση, όλα τα χάρτινα επικοινωνιακά τείχη που έχει ορθώσει, θα κατακρημνιστούν από τη λαϊκή οργή.