Θεσμικά και οικονομικά αιτήματα των υπαλλήλων των Περιφερειών

Αριθμός πρωτ: 3117
Ημερομηνία κατάθεσης: 16/1/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
2)ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: Θεσμικά και οικονομικά αιτήματα των υπαλλήλων των Περιφερειών.

Για αθέτηση των δεσμεύσεων της Κυβέρνησης σχετικά με τα θεσμικά και οικονομικά τους αιτήματα, κάνουν λόγο οι εκπρόσωποι των υπαλλήλων των Περιφερειών της χώρας.
Ζητήματα όπως, η επαρκής στελέχωση των υπηρεσιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη δεν έχουν πραγματοποιηθεί, καθώς είχαν προταθεί 2.447 προσλήψεις για άμεσες και αναγκαίες θέσεις ενώ εγκρίθηκαν μόνο 304 για την επόμενη διετία.
Επειδή υπήρχε δέσμευση του Υφυπουργού ΕΣΔΔΑ κ. Ανδρεουλάκου, από το Μάρτιο του 2006, για άρση των μισθολογικών ανισοτήτων και οικονομική αναβάθμιση των υπαλλήλων των Περιφερειών, η οποία επρόκειτο να υλοποιηθεί από την 1/1/2007.
Επειδή θέματα που αφορούν τον επαρκή κτιριακό και μηχανολογικό εξοπλισμό των υπηρεσιών των Περιφερειών δεν έχουν τύχει της δέουσας αντιμετώπισης από την Κυβέρνηση, αφού στο μόνο το οποίο προβαίνει είναι να ευαγγελίζεται την δήθεν Περιφερειακή-Διοικητική Μεταρρύθμιση.
Επειδή οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια Κρήτης βιώνουν εντονότερα και υφίστανται τις συνέπειες των αναφερομένων προβλημάτων,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ. Υπουργοί:
Αν προτίθενται να προβούν άμεσα στην επίλυση των θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων των υπαλλήλων των Περιφερειών της χώρας, προκειμένου να αναβαθμιστούν και οι παρεχόμενες προς τον πολίτη υπηρεσίες και να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της Κυβέρνησης προς τους εργαζομένους.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης