Ο βουλευτής Ηρακλείου, Μανόλης Σοφ. Στρατάκης, κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπ. Απασχόλησης με θέμα: “Κατάργηση της συνδικαλιστικής νομιμότητας από τον Διοικητή του ΟΑΕΔ”

Αριθμός πρωτ: 3014
Ημερομηνία κατάθεσης: 12/1/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ: Κατάργηση της συνδικαλιστικής νομιμότητας από τον Διοικητή του ΟΑΕΔ.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Λειτουργών ΟΑΕΔ Κρήτης διαμαρτύρεται έντονα για την απαράδεκτη συμπεριφορά της Διοίκησης του ΟΑΕΔ προς τα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων.
Η επιστολή της Διοίκησης του ΟΑΕΔ 1439/1-12-2006, που κατατέθηκε στα πρακτικά της Βουλής στη συνεδρίαση τις 11-12-2006, αποτελεί ωμή παρέμβαση κατά της νομιμότητας και της ελεύθερης έκφρασης των συνδικάτων.
Η «ιδιάζουσα» σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Λειτουργών του ΟΑΕΔ, όπως την χαρακτηρίζει ο Διοικητής του ΟΑΕΔ, αποδεικνύει ότι δεν είναι αρεστό στον κ. Διοικητή παρουσιάζει έλλειμμα αντιπροσωπευτικότητας και δεν διασφαλίζει την προώθηση της αποτελεσματικότητα του διαλόγου.
Ο κ. Διοικητής πρέπει να αντιληφθεί ότι είναι υποχρεωμένος να συνεργάζεται με τα όργανα εκπροσώπησης των εργαζομένων και να μην εφαρμόζει την διασπαστική και απαξιωτική πρακτική που αναδεικνύει η επιστολή του, αλλά να τηρεί την συνδικαλιστική νομιμότητα.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Αν επικροτεί την τακτική του κ. Διοικητή του ΟΑΕΔ και σε διαφορετική περίπτωση, με ποιες ενέργειες προτίθεται να τον υποχρεώσει να προχωρήσει στη συνεννόηση με την Ομοσπονδία αναιρώντας με άλλο έγγραφο την επιστολή της ντροπής που αποτελεί στίγμα για το δημοκρατικό μας πολίτευμα και την ελεύθερη έκφραση των εργαζομένων

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ (αρχείο pdf)