Λειτουργία Λατομείου Βαχού

Αριθμός πρωτ: 2179
Ημερομηνία κατάθεσης: 8/12/2006

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
2. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΘΕΜΑ: Λειτουργία Λατομείου Βαχού

Την έντονη δυσαρέσκεια και αγανάκτησή τους εκφράζουν οι κάτοικοι και οι καταγόμενοι από το Δ.Δ. Βαχού του Δήμου Βιάννου, για τη λειτουργία λατομείου δίπλα στον οικισμό και στο μνημείο πεσόντων του ολοκαυτώματος της Βιάννου.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βαχού και οι κάτοικοι με πάνω από 130 υπογραφές έχουν απευθυνθεί στον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Κρήτης, στον Δήμο Βιάννου και στον Εισαγγελέα και ζητούν να κλείσει το λατομείο. Το συγκεκριμένο λατομείο είχε δημιουργηθεί για τις ανάγκες χαλικόστρωσης του δρόμου Βιάννου-Ιεράπετρας πριν από πολλά χρόνια και από τότε έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στα σπίτια και στους κατοίκους του χωριού.
Η λειτουργία του σήμερα με αυξημένες δραστηριότητες, δημιουργεί περισσότερα προβλήματα, ανεξάρτητα από το αν βρίσκεται εντός των ορίων λατομικής ζώνης.
Είναι γεγονός ότι έπρεπε να υπάρξει πρόβλεψη, η λατομική ζώνη να μην προσεγγίζει οικισμούς, τη στιγμή που υπάρχουν σε απομακρυσμένες περιοχές; καταλληλότεροι χώροι.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ Οι κ. κ. Υπουργοί:
Εάν προτίθενται να δώσουν οδηγίες και να συμβάλλουν, προκειμένου να σταματήσει η λειτουργία του λατομείου, η οποία δημιουργεί τεράστια περιβαλλοντικά, κυκλοφοριακά και άλλα προβλήματα στην περιοχή και ιδιαίτερα στο Δ.Δ. Βαχού αλλά και σε άλλα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Βιάννου.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης