Λειτουργία φωτεινών σηματοδοτών στον Εσταυρωμένο.


Αριθμός πρωτ: 12945
Ημερομηνία κατάθεσης: 17/7/2006

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤOΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ

ΘΕΜΑ: Λειτουργία φωτεινών σηματοδοτών στον Εσταυρωμένο.

Στον οδικό άξονα Ηράκλειο-Μεσσαρά στη διακλάδωση προς ΤΕΙ Ηρακλείου, έχουν τοποθετηθεί εδώ και 2,5 χρόνια φωτεινοί σηματοδότες, προκειμένου να διευκολύνουν την κίνηση προς το ΤΕΙ Ηρακλείου, προς αποφυγή ατυχημάτων λόγω της μεγάλης κυκλοφορίας στο σημείο αυτό.
Αν και έχουν παρέλθει σχεδόν 30 μήνες, τα φανάρια αρύθμιστα αναβοσβήνουν χωρίς από τότε να έχουν λειτουργήσει και χωρίς να έχει γίνει η απαραίτητη διαγράμμιση στη διακλάδωση αυτή.
Επειδή τα τροχαία ατυχήματα στο σημείο αυτό του εθνικού δικτύου έχουν μεγάλη συχνότητα.
Επειδή υπάρχει μεγάλη αγανάκτηση στους κατοίκους της περιοχής και ο πολιτιστικός σύλλογος Εσταυρωμένου δικαιολογημένα διαμαρτύρεται.
Επειδή είναι τουλάχιστον αμέλεια μετά από 2,5 χρόνια που τοποθετήθηκαν οι φωτεινοί σηματοδότες να μην έχουν λειτουργήσει, προκειμένου να διευκολύνουν την κυκλοφορία σε μια τόσο πολυσύχναστη διασταύρωση,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. Υπουργός:
Αν προτίθεται να δώσει τις αναγκαίες εντολές στις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να ολοκληρώσουν τις εργασίες που χρειάζονται ώστε να λειτουργήσουν οι φωτεινοί σηματοδότες, για να διευκολύνουν την κυκλοφορία στην επικίνδυνη αυτή διακλάδωση.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης