Μεγάλα κενά και σοβαρές ελλείψεις στα σχολεία του Νομού Ηρακλείου, επισημαίνει με ερώτησή του προς την Υπ. Παιδείας ο βουλευτής Ηρακλείου Μανόλης Στρατάκης.

Αριθμός πρωτ: 14084
Ημερομηνία κατάθεσης: 13/9/2006

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ : Μεγάλα κενά και σοβαρές ελλείψεις στα σχολεία του Νομού Ηρακλείου.

Ήδη με τον αγιασμό στα σχολεία και τα μεγάλα κενά και οι σοβαρές ελλείψεις στα σχολεία του Νόμου Ηρακλείου επιβεβαιώθηκαν και μάλιστα με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο, αφού ούτε καν ο αγιασμός δεν πραγματοποιήθηκε σε δύο δημοτικά σχολεία , στο Ρουκάνι και τον Πρινιά, λόγω της έλλειψης προσωπικού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Σύλλογος Α’/θμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος», υπάρχουν 130 κενές θέσεις σε δασκάλους, 30 σε νηπιαγωγούς, 20 σε εκπαιδευτικούς αγγλικών, 9 σε μουσικούς, ενώ όσο αφορά τη δεύτερη ξένη γλώσσα, δεν έχουν ακόμα προσληφθεί οι εκπαιδευτικοί.
Επειδή τα προβλήματα που εμφανίζονται στα περισσότερα σχολεία του Νομού Ηρακλείου, είχαν επισημανθεί και είχε ζητηθεί από το Υπουργείο να προβεί άμεσα στον ορθολογική οργάνωση και την αντιμετώπισής τους, γεγονός φυσικά που δεν έγινε και για το λόγο αυτό έχουμε την κατάσταση που επικρατεί σήμερα.
Επειδή πέρα από το σοβαρό ζήτημα των κενών θέσεων και των ελλείψεων σε βιβλία υπάρχει και η ελλιπής επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου ότι όλα θα είχαν ολοκληρωθεί έγκαιρα. Επειδή πέρα από τις ελλείψεις στα σχολεία της Α’/θμιας Εκπαίδευσης στο Νομό Ηρακλείου πολλά κενά υπάρχουν και στα σχολεία της Β’/θμιας Εκπαίδευσης, όπου υπολογίζονται στις 70 θέσεις για όλες τις ειδικότητες,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η κ. Υπουργός:
1) Πότε προτίθεται να καλύψει τα μεγάλα κενά και τις σοβαρές ελλείψεις εκπαιδευτικών στο Νομό Ηρακλείου, ο οποίος είναι ο πρώτος νομός της Κρήτης σε ελλείψεις εκπαιδευτικών, γεγονός που αποτέλεσε και την αφορμή να μην γίνει ούτε αγιασμός στα δημοτικά σχολεία στο Ρουκάνι και στον Πρινιά.
2) Με ποιο προγραμματισμό προτίθεται να ολοκληρώσει την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στα νέα βιβλία, αφού όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι όχι μόνο δεν έχει ολοκληρωθεί αλλά ήταν υποτυπώδης και ελλιπείς.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ (αρχείο pdf)