“Μεγάλη έλλειψη προσωπικού στη Διεύθυνση Εισοδηματικών Ενισχύσεων στο Ηράκλειο και καθυστερήσεις στους ελέγχους”. Ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου, Μανόλη Σοφ. Στρατάκη, προς τον Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης.

πηγή: www.nah.gr
Αριθμός πρωτ: 2059
Ημερομηνία κατάθεσης: 6/12/2006

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΘΕΜΑ: Μεγάλη έλλειψη προσωπικού στη Διεύθυνση Εισοδηματικών Ενισχύσεων στο Ηράκλειο και καθυστερήσεις στους ελέγχους.

Η μεγάλη έλλειψη προσωπικού στη Διεύθυνση Εισοδηματικών Ενισχύσεων της Διεύθυνσης Γεωργίας στο Ηράκλειο δημιουργεί μεγάλες καθυστερήσεις στους ελέγχους που πρέπει να κάνει η υπηρεσία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Εισοδηματικών Ενισχύσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας στον τοπικό τύπο, οι ελεγκτές οι οποίοι κάνουν τους ελέγχους είναι ελάχιστοι, αφού η υπηρεσία διέθετε 14 ενώ τώρα είναι μόλις 5 και εκτός των άλλων οι έλεγχοι όχι μόνο είναι πολύπλοκοι και απαιτούν χρόνο αλλά το δείγμα το οποίο πρέπει να ελεγχθεί είναι 3.500 παραγωγοί για την ενιαία αίτηση για το λάδι και 1.800 παραγωγοί για τη στρεμματική ενίσχυση.
Επειδή με τα δεδομένα αυτά, όπως καταγγέλλεται, οι έλεγχοι αυτοί δεν πρόκειται να ολοκληρωθούν πριν από το τέλος του 2007.
Επειδή το Υπουργείο πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να στελεχώσει με το επαρκές προσωπικό τις υπηρεσίες του προκειμένου και οι εργαζόμενοι να μπορούν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους αλλά και να σταματήσει ο εμπαιγμός των παραγωγών από τις μεγάλες καθυστέρησης καταβολής των χρημάτων που τους αναλογούν.
Επειδή δεν πρέπει οι εργαζόμενοι να πιέζονται από το Υπουργείο και τον ΟΠΕΚΕΠΕ να υπογράφουν, χωρίς να ελέγχουν, παραβαίνοντας τον όρκο τους,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. Υπουργός:
Εάν προτίθεται άμεσα να στελεχώσει με επαρκές προσωπικό την Διεύθυνση Εισοδηματικών Ενισχύσεων της Διεύθυνσης Γεωργίας στο Ηράκλειο, προκειμένου να μην υπάρχουν οι μεγάλες καθυστερήσεις των απαιτούμενων ελέγχων για την έγκαιρη απόδοση των χρημάτων στους δικαιούχους παραγωγούς του Νομού Ηρακλείου.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης