Μεγάλη αναστάτωση του εμπορικού κόσμου και στο Ηράκλειο από τις προτάσεις που προωθεί το Υπουργείο χωρίς την εκπροσώπησή τους

Αριθμός πρωτ: 7277
Ημερομηνία κατάθεσης: 25/4/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΘΕΜΑ: Μεγάλη αναστάτωση του εμπορικού κόσμου και στο Ηράκλειο από τις προτάσεις που προωθεί το Υπουργείο χωρίς την εκπροσώπησή τους.

Ανάστατος είναι ο εμπορικός κόσμος στο Νομό Ηρακλείου αλλά και σε ολόκληρη την Κρήτη όπως αναγράφεται στον τοπικό τύπο, από τις τροποποιήσεις στις οποίες προχώρησε το Υπουργείο αναφορικά με το θέμα των κυριακάτικών αγορών και μάλιστα χωρίς την εκπροσώπηση των εμπορικών συλλόγων της χώρας.
Επειδή όπως υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι των εμπόρων με τις αποφάσεις αυτές η Πολιτεία επιφέρει καίριο πλήγμα όχι μόνο στους εμπόρους αλλά και στο εμπόριο γενικότερα, αφού κάνουν λόγο για καταπάτηση των δικαιωμάτων των υπαλλήλων από τη μια μεριά και καταπάτηση της κυριακάτικης αργίας από την άλλη.
Επειδή όπως υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι των εμπόρων με τις τροποποιήσεις αυτές οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρίσκονται σε δυσμενή θέση για μια ακόμα φορά με τις αποφάσεις τις Κυβέρνησης.
Επειδή προκαλεί προβληματισμό η στάση του Υπουργείου να μην συμμετέχουν οι εκπρόσωποι των εμπόρων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ούτε καν εκπρόσωποι από την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), στις συζητήσεις για τις τροπολογίες που προωθούνται, ενώ συμμετείχαν εκπρόσωποι των μεγάλων επιχειρήσεων καθώς και των πλανόδιων λαϊκών αγορών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Εάν προτίθεται να συναντήσει άμεσα τους εκπροσώπους των εμπόρων και να συζητήσει μαζί τους, προκειμένου να διευθετηθούν τα προβλήματα που προέκυψαν στον εμπορικό κόσμο του Ηρακλείου αλλά και όλης της Κρήτης.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης