Μετατροπή συμβάσεων χειριστών ανυψωτικών μηχανημάτων της Ο.Α.

Αριθμός πρωτ: 13470
Ημερομηνία κατάθεσης: 11/8/2006

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
2) ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΘΕΜΑ: Μετατροπή συμβάσεων χειριστών ανυψωτικών μηχανημάτων της Ο.Α.

Σοβαρά προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν στη λειτουργία των αεροδρομίων όλης της χώρας, εάν υλοποιηθεί η απόφαση του Σωματείου των Συμβασιούχων Χειριστών Ανυψωτικών Μηχανημάτων της Ο.Α. για ομαδικές παραιτήσεις, εφόσον μέχρι την 14-8-2006 δεν έχουν μετατραπεί οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου.
Οι 300 συμβασιούχοι χειριστές ανυψωτικών μηχανημάτων, παρέχουν σημαντικές υπηρεσίες εδάφους στα αεροδρόμια, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ενώ η εμπειρία και η επαγγελματική τους κατάρτιση όχι μόνο δεν αμφισβητείται από κανέναν, αλλά απεναντίας έχουν συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στο υψηλό επίπεδο αξιοπιστίας της Ο.Α.
Επειδή, λόγω της επί πολλά έτη εποχιακής εργασίας τους, με ολιγόχρονες μόνο διακοπές μεταξύ των συμβάσεων, προκύπτει πλήρης απασχόληση, είναι κοινωνικά δίκαιο το αίτημα των συμβασιούχων χειριστών να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου.
Επειδή, ειδικά στα μεγάλα αεροδρόμια, οι ανάγκες σε χειριστές ανυψωτικών μηχανημάτων είναι μεγάλες, όπως τόνιζα και στην 11624/8-6-06 ερώτησή μου για τις ελλείψεις σε προσωπικό εξυπηρέτησης εδάφους στο αεροδρόμιο Ηρακλείου και σε περίπτωση παραίτησής τους η κατάσταση θα επιδεινωθεί.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ Οι κ. κ. Υπουργοί:
Αν προτίθενται να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου οι συμβάσεις των χειριστών ανυψωτικών μηχανημάτων της Ο.Α. να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου, ώστε να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα του σωματείου των συμβασιούχων, οι οποίοι προσφέρουν εδώ και πολλά χρόνια σημαντικές υπηρεσίες εδάφους στα αεροδρόμια όλης της χώρας και τώρα πλέον έχουν καταστεί στην πράξη πλήρους απασχόλησης.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης