Με ερώτησή του προς την Υπουργό Παιδείας ο βουλευτής Ηρακλείου, Μανόλης Στρατάκης, τονίζει την ανάγκη αύξησης των καθηγητών της Γερμανικής γλώσσας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Αριθμός πρωτ: 13685
Ημερομηνία κατάθεσης: 5/9/2006

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤHΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Ανάγκη αύξησης των καθηγητών της Γερμανικής γλώσσας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Ο Σύλλογος Καθηγητών της Γερμανικής Γλώσσας στην Ελλάδα εκθέτει με υπόμνημά του που δημοσιεύεται στον Τύπο, την ανάγκη να αυξηθούν σημαντικά οι θέσεις των καθηγητών Γερμανικών, στα σχολεία τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Όπως τονίζεται στο υπόμνημα, η διδασκαλία των Γερμανικών ως δεύτερης ξένης γλώσσας σε πάνω από 3.000 Δημοτικά σχολεία τη νέα σχολική χρονιά, αυξάνει δραματικά τις ανάγκες σε καθηγητές, σε σύγκριση με την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος σε 219 Δημοτικά. Περαιτέρω, μπορεί στη Μέση Εκπαίδευση να υπέστησαν οι καθηγητές πλήγμα λόγω της μείωσης των ωρών διδασκαλίας από 3 σε 2 εβδομαδιαίως, ωστόσο οι ανάγκες δεν καλύπτονται σε καμία περίπτωση από το υπάρχον εκπαιδευτικό προσωπικό.
Ο Σύλλογος επικρίνει την πρακτική της πρόσληψης ωρομισθίων, λόγω της αβεβαιότητας της εργασιακής σχέσης και των καθυστερήσεων που υπάρχουν στην καταβολή των πενιχρών αμοιβών.
Επειδή τα αιτήματα του Συλλόγου Καθηγητών της Γερμανικής Γλώσσας είναι απολύτως δικαιολογημένα, με δεδομένες τις ανάγκες για διδασκαλία δεύτερης ξένης γλώσσας,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. Υπουργός:
Αν προτίθεται και με ποιο τρόπο, να υλοποιήσει το αίτημα του Συλλόγου Καθηγητών της Γερμανικής Γλώσσας στην Ελλάδα για αύξηση του αριθμού των καθηγητών στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, με δεδομένες τις ανάγκες για τη νέα σχολική χρονιά.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης