Ολυμπιακή Παιδεία και εμπαιγμός των καθηγητών Φυσικής αγωγής


Αριθμός πρωτ: 11994
Ημερομηνία κατάθεσης: 20/6/2006

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤHΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Ολυμπιακή Παιδεία και εμπαιγμός των καθηγητών Φυσικής αγωγής.

Στο 12ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, στον χαιρετισμό σας δηλώνατε από το βήμα του συνεδρίου για τους εκπαιδευτικούς της ολυμπιακής παιδείας ότι: «Νομοθετήσαμε υπέρ των εκπαιδευτικών της ολυμπιακής παιδείας τους οποίους κρατήσαμε και θα κρατήσουμε και τους οποίους θα μονιμοποιήσουμε».
Δεν πέρασε πολύς χρόνος και όλες οι δεσμεύσεις σας ακυρώνονται η μια μετά την άλλη, αφού ήδη πεντακόσιοι περίπου καθηγητές της ολυμπιακής παιδείας από τους 2000 συνολικά δεν μπορούν να διοριστούν ως αναπληρωτές και θα μείνουν άνεργοι μετά από τόσα χρόνια.
Ταυτόχρονα η Κυβέρνηση δεν αξιοποιεί προγράμματα όπως το «Καλλιπάτειρα», αλλά με διάφορα τερτίπια προσπαθεί να απορροφήσει κονδύλια σπαταλώντας πόρους, χωρίς να υλοποιούνται οι στόχοι του προγράμματος αφήνοντας έτσι χωρίς εργασία χιλιάδες καθηγητές.
Επειδή είναι ανάγκη να συνεχιστεί το μάθημα της ολυμπιακής παιδείας αλλά και να υπάρξει αναβάθμιση του μαθήματος Φυσικής αγωγής όπως έχω επισημάνει και τεκμηριώσει με τις Ερωτήσεις μου (9202/29-3-05, 9737/7-4-06), αλλά και στις απαντήσεις που δόθηκαν δεν αμφισβητείται αυτή η προοπτική.
Επειδή υπάρχει μεγάλη αναστάτωση στο χώρο των εκπαιδευτικών ιδιαίτερα σε όσους μένουν άνεργοι γιατί δεν έχουν 30μηνη προϋπηρεσία,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η κ. Υπουργός:
1. Αν προτίθεται να τηρήσει τις δεσμεύσεις της όπως αυτές έχουν διατυπωθεί δημόσια και να μονιμοποιήσει το σύνολο των εκπαιδευτικών της Ολυμπιακής Παιδείας.
2. Αν προτίθεται να υλοποιήσει το πρόγραμμα «Καλλιπάτειρα» με τις προβλεπόμενες διαδικασίες για να επιτευχθούν οι στόχοι του αλλά και για να αξιοποιηθούν οι άνεργοι εκπαιδευτικοί.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης

1) ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ (αρχείο pdf)