Ομιλία του βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Μανόλη Σοφ. Στρατάκη στη Βουλή για το Σχέδιο νόμου «Αναδιάρθρωση των κλάδων του Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. και ρύθμιση άλλων θεμάτων αρμοδιότητας του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας» (Μίνι Ασφαλιστικό)


30 Νοεμβρίου 2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Μανόλης Σοφ. Στρατάκης μιλώντας στη Βουλή για το Σχέδιο νόμου «Αναδιάρθρωση των κλάδων του Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. και ρύθμιση άλλων θεμάτων αρμοδιότητας του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας» (Μίνι Ασφαλιστικό), ανέφερε ότι παρά τον τίτλο που του έχει δοθεί, το νομοσχέδιο είναι αποσπασματικό, ελλειμματικό και καθαρά προεκλογικού χαρακτήρα για την εξυπηρέτηση ημετέρων.

Δεκαπέντε συνομοσπονδίες, ενώσεις, οργανισμοί όλων των εμπλεκομένων σ’ αυτό το νομοσχέδιο έχουν στείλει επιστολές δριμύτατης κριτικής ρυθμίσεων του νομοσχεδίου. Ακόμη και η προσκείμενη στη Ν.Δ. παράταξη των μηχανικών τόνισε ότι οι υπό ψήφιση ρυθμίσεις οδηγούν στην οικονομική αφαίμαξη των μετά την 1-1-1993 ασφαλισμένων στο ΤΣΜΕΔΕ, δηλαδή των νέων μηχανικών Μεταξύ των αρνητικών σημείων του νομοσχεδίου, ο κ. Στρατάκης τόνισε επίσης την εξαίρεση του νομοσχεδίου του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από το ειδικό κίνητρο που δίνεται σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων, παρά το ότι αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα.
Επίσης, αναφέρθηκε στον ΟΓΑ και κατέκρινε δριμύτατα την αλλαγή του κριτηρίου του πληθυσμού των 2.000 κατοίκων και τη μείωσή του, παρά το ότι είναι γνωστό πως σε πάρα πολλά χωριά ο πληθυσμός αυτός είναι εικονικός και αυτό γίνεται με σκοπό να οδηγηθεί ο ΟΓΑ στην εξαθλίωση ως ταμείο.

Συνολικά, εν μέσω αντεγκλήσεων, ο κ. Στρατάκης άσκησε τεκμηριωμένη κριτική στο ιδιαίτερα προβληματικό αυτό νομοσχέδιο, χαρακτηριστικό της πολιτικής της Κυβέρνησης.