Ο βουλευτής Ηρακλείου, Μανόλης Σοφ. Στρατάκης, με Ερώτησή του προς τον Υπ. Υγείας επισημαίνει τα οικονομικά προβλήματα κέντρου αιμοκάθαρσης «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ».

πηγή: http://www.mesogeios.gr
Αριθμός πρωτ: 1742
Ημερομηνία κατάθεσης: 28/11/2006

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΘΕΜΑ: Οικονομικά προβλήματα κέντρου αιμοκάθαρσης «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ».

Σε τραγική θέση αναμένεται να βρεθούν οι 90 και πλέον νεφροπαθείς του Ηρακλείου που νοσηλεύονται στο ιδιωτικό Κέντρο Αιμοκάθαρσης «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ» που βρίσκεται στα Καλέσα Ηρακλείου, αφού ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να κλείσει το κέντρο λόγω χρεών.
Επειδή υπάρχει πρόβλημα με τις συμβάσεις του Κέντρου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ με τα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία δεν καλύπτουν όλο το ποσό της νοσηλείας των νεφροπαθών και δεν έχει καθοριστεί ακόμη το ποσό κοστολόγησης του νοσηλίου στην μονάδα αυτή.
Επειδή οι νεφροπαθείς που νοσηλεύονται στο κέντρο αιμοκάθαρσης «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ» θα αντιμετωπίσουν ανυπέρβλητα προβλήματα αν αυτό κλείσει, γιατί οι μονάδες αιμοκάθαρσης του Βενιζέλειου Νοσοκομείου και του ΠΑΓΝΗ δεν έχουν δυνατότητα να εξυπηρετήσουν παραπάνω ασθενείς από αυτούς που σήμερα νοσηλεύουν, και για το λόγο αυτό θα αναγκαστούν οι 90 νεφροπαθείς να μετακομίσουν στην Αθήνα ή να πηγαινοέρχονται μέρα παρά μέρα για να υποβάλλονται εκεί σε αιμοκάθαρση.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. Υπουργός:
Εάν προτίθεται να καθορίσει άμεσα το ποσό της κοστολόγησης του νοσηλίου για το Κέντρο Αιμοκάθαρσης «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ» ώστε η μονάδα αυτή να λειτουργήσει απρόσκοπτα και μετά την 1η Ιανουαρίου 2007 και να προσφέρει τις υπηρεσίες της όπως μέχρι σήμερα, για να μην εξαναγκαστούν οι 90 ασθενείς που φιλοξενούνται σε αυτή να μετακομίσουν στην Αθήνα για να υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση .

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης