Ο βουλευτής Ηρακλείου, Μανόλης Σοφ. Στρατάκης, ζητάει με Ερώτησή του προς τον Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την άμεση αποζημίωση των παραγωγών κηπευτικών στο Τυμπάκι Ηρακλείου, από τον πρόσφατο παγετό.


Αριθμός πρωτ: 2845
Ημερομηνία κατάθεσης: 9/1/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΘΕΜΑ: Άμεση αποζημίωση των παραγωγών κηπευτικών στο Τυμπάκι Ηρακλείου, από τον πρόσφατο παγετό.

Την άμεση καταγραφή των ζημιών και την αποζημίωσή τους από τον ΕΛΓΑ ζητούν οι παραγωγοί κηπευτικών στο Τυμπάκι Ηρακλείου, μετά τον πρόσφατο καταστροφικό παγετό που προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές που σε πολλές περιπτώσεις φτάνουν μέχρι και το 100%.
Με δεδομένο την άσχημη περυσινή χρονιά, από πλευράς παραγωγής, αλλά και τον καταστροφικό παγετό, ο οποίος είχε μεγάλη διάρκεια και ήταν από τους καταστροφικότερους των τελευταίων χρόνων, επιβάλλεται η άμεση αποκατάσταση των πληγέντων παραγωγών οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση.
Επειδή οι καταστροφές αφορούν μεγάλες εκτάσεις, τόσο σε θερμοκηπιακές όσο και σε υπαίθριες καλλιέργειες ντομάτας και άλλων κηπευτικών και οι παραγωγοί έχουν ήδη προβεί στην υποβολή των αιτήσεων τους, στον ΕΛΓΑ,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Εάν προτίθεται να δώσει εντολή στον ΕΛΓΑ να προβεί στην καταγραφή των ζημιών και την άμεση αποζημίωση των παραγωγών κηπευτικών στο Τυμπάκι Ηρακλείου, αφού το οικονομικό πλήγμα που υπέστησαν από την πρόσφατο παγετό είναι πολύ μεγάλο, προκειμένου να συνεχίσουν την παραγωγική τους δραστηριότητα.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ (αρχείο pdf)