Ο βουλευτής Ηρακλείου Μανόλης Στρατάκης κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπ.Μεταφορών και Επικοινωνιών σχετικά με την αξιοποίηση του αεροδρομίου Τυμπακίου στο νομό Ηρακλείου.

Αριθμός πρωτ: 13680
Ημερομηνία κατάθεσης: 29/8/2006

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΘΕΜΑ: Αεροδρόμιο Τυμπακίου.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Δήμαρχος Τυμπακίου στην πρόσφατη συνάντηση της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου στα Μάταλα Τυμπακίου, έχει καταθέσει στο Υπουργείο πλήρη μελέτη για τη χρήση του αποστρατικοποιημένου αεροδρομίου Τυμπακίου ως βοηθητικού του αεροδρομίου «Ν. Καζαντζάκης» του Ηρακλείου.
Επειδή με βάση αυτή τη μελέτη όπως δηλώθηκε δεν υφίστανται τα τεχνικά προβλήματα που παλαιότερα είχαν προβάλει οι υπηρεσίες και κυρίως η καθ’ ύλη αρμόδια Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).
Επειδή στο αεροδρόμιο Ηρακλείου δημιουργούνται τεράστια προβλήματα εξαιτίας της αδυναμίας του να εξυπηρετήσει την κίνηση σε ώρες αιχμής.
Επειδή η περιοχή της Μεσσαράς που θα εξυπηρετεί το αεροδρόμιο Τυμπακίου διαθέτει σήμερα πάνω από τρεις χιλιάδες κλίνες.
Επειδή το αεροδρόμιο Τυμπακίου ακόμα και αν εξυπηρετεί μόνο ορισμένων τύπων αεροπλάνα είναι ανάγκη να αξιοποιηθεί.
Επειδή η αξιοποίηση του αεροδρομίου θα συνεισφέρει θετικά στην ανάπτυξη της περιοχής αλλά θα εξυπηρετήσει υπαρκτές ανάγκες μεταφοράς προϊόντων και θα προωθήσει τον τουρισμό,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. Υπουργός:
1) Αν έχει αξιολογηθεί η μελέτη του Δήμου Τυμπακίου για την αξιοποίηση του αεροδρομίου Τυμπακίου ως βοηθητικού του αεροδρομίου Ηρακλείου.
2) Σε περίπτωση που η αξιολόγηση είναι θετική, αν προτίθεται να δώσει εντολή να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες του αεροδρομίου Τυμπακίου ως βοηθητικού του αεροδρομίου Ηρακλείου και με ποιο χρονοδιάγραμμα.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης