Ο βουλευτής Ηρακλείου, Μανόλης Στρατάκης, ζητάει την Ίδρυση Κέντρου Εξέτασης Υποψηφίων Οδηγών.

πηγή: http://www.personal.psu.eduΑριθμός πρωτ: 568
Ημερομηνία κατάθεσης: 27/10/2006

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΘΕΜΑ: Ίδρυση Κέντρου Εξέτασης Υποψηφίων Οδηγών

Με τις Ερωτήσεις μου 11083/24-5-06 και 12374/29-6-06, είχα επισημάνει την ανάγκη ολοκλήρωσης του Προγράμματος ίδρυσης των Κέντρων Εκπαίδευσης Εξέτασης Υποψηφίων Οδηγών (Κ.Ε.Ε.Υ.Ο.) , μεταξύ των οποίων και αυτό του Ηρακλείου.
Από τις απαντήσεις προκύπτει ότι το Υπουργείο άλλαξε άποψη και προτίθεται να δημιουργήσει χώρους εξέτασης υποψηφίων οδηγών (πίστες) σε αντικατάσταση των Κ.Ε.Ε.Υ.Ο., παρά την τεκμηριωμένη μελέτη της Πολυτεχνικής Σχολής Θεσσαλονίκης στην οποία είχε βασιστεί η ίδρυση των Κ.Ε.Ε.Υ.Ο.
Επειδή το Ηράκλειο δεν περιλαμβάνεται στις 8 Νομαρχίες της χώρας όπου θα εφαρμοστεί πιλοτικά το πρόγραμμα, ούτε καμιά άλλη Νομαρχία της Κρήτης, παρά το ότι στο Ηράκλειο προβλεπόταν η ίδρυση Κ.Ε.Ε.Υ.Ο. και είχαν αρχίσει οι σχετικές εργασίες.
Επειδή ο χώρος όπου επρόκειτο να ιδρυθεί το Κ.Ε.Ε.Υ.Ο. είναι διαθέσιμος και είχαν γίνει όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες.
Επειδή πρόσφατα στον ακατάλληλο χώρο που χρησιμοποιείται για τις εξετάσεις υπήρξε ένα τραγικό θανατηφόρο συμβάν, με αποτέλεσμα οι εξεταστές να προχωρήσουν σε αναστολή κάθε μορφής εξέτασης μετά το θάνατο του συναδέλφου τους.
Επειδή αν είχε συνεχιστεί το προηγούμενο πρόγραμμα θα είχε ολοκληρωθεί το Κέντρο Εκπαίδευσης Εξέτασης Υποψηφίων Οδηγών (Κ.Ε.Ε.Υ.Ο.) που είναι τόσο αναγκαίο για το Ηράκλειο και την Κρήτη,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. Υπουργός:
Αν προτίθεται να προχωρήσει άμεσα στη δημιουργία πίστας εξέτασης υποψηφίων οδηγών στο Νομό Ηρακλείου, και με βάση ποιο χρονοδιάγραμμα, προκειμένου να καθησυχαστούν οι εξεταστές και να συνεχίσει ομαλά η διεξαγωγή των εξετάσεων υποψηφίων οδηγών.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ (αρχείο pdf)