Ο βουλευτής Ηρακλείου Μανόλης Στρατάκης επισημαίνει τις παρανομίες στην κατανομή κονδυλίων της Διεύθυνσης Έγγειων Βελτιώσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Αριθμός πρωτ: 14225
Ημερομηνία κατάθεσης: 19/9/2006

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΘΕΜΑ: Παρανομίες στην κατανομή κονδυλίων της Διεύθυνσης Έγγειων Βελτιώσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σύμφωνα με βάσιμες πληροφορίες 8,5 εκατομμύρια ευρώ από λογαριασμό της Διεύθυνσης Εγγείων Βελτιώσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατανεμήθηκαν σε Δήμους της περιφέρειας αποκλειστικά με βάση τις κομματικές ταυτότητες των Δημάρχων.
Το τραγελαφικό είναι ότι οι Δήμοι δεν μπορούν να εκταμιεύσουν τα χρήματα γιατί από τον συγκεκριμένο κωδικό δεν προβλέπεται η χρηματοδότηση Δήμων αλλά μόνο των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.
Επειδή όμως όπως λέγεται οι περισσότεροι Νομάρχες των περιοχών αυτών δεν ανήκουν στη Ν.Δ. η Κυβέρνηση θέλησε να τους παρακάμψει με αποτέλεσμα να κοροϊδέψει τους Δημάρχους αφού δεν μπορούν να εισπράξουν τα χρήματα.
Συνέβη δηλαδή αυτό που ο λαός μας αποδίδει με τη φράση, «Μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια» και οι Δήμαρχοι είναι ικανοποιημένοι αφού έχουν τις εγκρίσεις ως όπλο στην προεκλογική τους καμπάνια και τα χρήματα στον αρχικό Λογαριασμό αφού δεν μπορούν να εκταμιευθούν από τους Δημάρχους.
Διαπιστώνεται δυστυχώς για άλλη μια φορά ότι η Κυβέρνηση της Ν.Δ. συνεχίζει την προεκλογική τακτική της κοροϊδίας σε βάρος του Δημοσίου συμφέροντος και των εκλεγμένων οργάνων Δημοκρατικού προγραμματισμού όπως είναι τα Νομαρχιακά συμβούλια τα οποία εκ του νόμου έχουν δικαίωμα και υποχρέωση στη διαχείριση αυτών των θεμάτων και κατανομών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. Υπουργός:
Αν προτίθεται να ακυρώσει τις αρχικές αποφάσεις κατανομής και να διαθέσει τα κονδύλια στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις όπως προβλέπει ο νόμος, προκειμένου να αξιοποιηθούν και να μην μένουν αδιάθετα στον λογαριασμό του Υπουργείου.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης