Ο βουλευτής Ηρακλείου, Μανόλης Στρατάκης, κατέθεσε Ερώτησή προς τον Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με την πληρωμή των συντάξεων του ΟΓΑ.

Αριθμός πρωτ: 37
Ημερομηνία κατάθεσης: 2/10/2006

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ : Πληρωμή συντάξεων ΟΓΑ.

Ο τρόπος πληρωμής των συντάξεων στους συνταξιούχους του ΟΓΑ είναι λογικό και αναφαίρετο δικαίωμα να γίνεται με τον τρόπο που επιθυμεί ο κάθε συνταξιούχος και όχι υποχρεωτικά με ένα μόνο τρόπο.
Αυτό σήμερα καθίσταται εφικτό περισσότερο από κάθε άλλη φορά, αφού η τεχνολογία έχει εξελιχθεί και προσφέρει πολλές δυνατότητες για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συνταξιούχων.
Όμως αν και έχουν παρέλθει δύο χρόνια από τότε που η Διοίκηση του ΟΓΑ ζήτησε την εκδήλωση του σχετικού ενδιαφέροντος και την αποστολή της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου καταθέσεων για όσους το επιθυμούσαν, δεν έχει υπάρξει καμία αλλαγή.
Εν τω μεταξύ, πολλοί συνταξιούχοι κατά διαστήματα απομακρύνονται από τον τόπο μόνιμης κατοικίας για διάφορους λόγους και η είσπραξη της σύνταξης τους είναι γι’ αυτούς μια πρόσθετη ταλαιπωρία και δικαιολογημένα διαμαρτύρονται.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. Υπουργός:
Αν προτίθεται να παρέμβει προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία που προβλέπει επιλογή του τρόπου πληρωμής της σύνταξης στους συνταξιούχους του ΟΓΑ και πότε θα γίνει αυτό, έτσι ώστε να διευκολυνθούν όσοι το επιθυμούν και ταλαιπωρούνται από τον ισχύοντα τρόπο πληρωμής.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ (αρχείο pdf)