Ο βουλευτής Ν.Ηρακλείου, Μανόλης Στρατάκης, επισημαίνει με Ερώτησή του προς τον ΥΠΕΧΩΔΕ την ανάγκη άμεσης επίλυσης του κυκλοφοριακού προβλήματος στον κόμβο του Γιόφυρο.

πηγή: http://www.personal.psu.edu
Αριθμός πρωτ: 273
Ημερομηνία κατάθεσης: 10/10/2006

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟN ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ

ΘΕΜΑ: Ανάγκη άμεσης επίλυσης του κυκλοφοριακού προβλήματος στον κόμβο του Γιόφυρο.

Την έντονη αγανάκτησή τους εκφράζουν οι κάτοικοι της περιοχής Γιόφυρο Ηρακλείου, οι πολίτες της πόλης αλλά και όλοι οι διερχόμενοι οδηγοί από τον κόμβο Γιόφυρο, για την ταλαιπωρία που αντιμετωπίζουν καθημερινά κατά τη διέλευσή τους από το συγκεκριμένο σημείο αλλά και τον εμπαιγμό που υφίστανται από το Υπουργείο, για την κατασκευή δύο ραμπών στον ανισόπεδο κόμβο που θα λύσει το πρόβλημα.
Επειδή πρόκειται για ένα σημαντικό κυκλοφοριακό σύνδεσμο της πόλης του Ηρακλείου με την ευρύτερη περιοχή, όπου βρίσκεται το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, το ΤΕΙ Κρήτης, το ΙΤΕ κ.α., αλλά και με το εθνικό οδικό δίκτυο του νησιού.
Επειδή στην απάντηση στην από 29-3-2006 Ερώτησή μου (9331), αναφέρεται ότι σύμφωνα με το εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα του έργου η έναρξη των εργασιών στις ράμπες του κόμβου Γιόφυρο προβλέπεται για το τέλος του Αυγούστου 2006, ενώ έχουν ήδη παρέλθει σχεδόν δύο μήνες χωρίς ακόμη να έχει ξεκινήσει κανένα έργο.
Επειδή πρόκειται για μια περιοχή όπου λόγω της ύπαρξης του ποταμού Γιόφυρο, η περιοχή γίνεται ακόμα πιο απροσπέλαστη κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες όπου οι βροχές δημιουργούν σοβαρά προβλήματα. Επειδή τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με τα πρόσφατα καιρικά φαινόμενα σε όλη σχεδόν τη χώρα, καταδεικνύουν ότι η πρόληψη είναι η πιο σοβαρή και αποτελεσματική τακτική αντιμετώπισης προβλημάτων, όταν μάλιστα υπάρχουν τα καταστροφικά αποτελέσματα ανάλογων καταστάσεων κατά το παρελθόν,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. Υπουργός:
1) Πότε θα γίνει η έναρξη των εργασιών στις ράμπες του κόμβου Γιόφυρο, αφού έχουν παρέλθει ήδη σχεδόν δύο μήνες από την ημερομηνία που δεσμευτήκατε με την απάντησή σας σε σχετική Ερώτησή μου.
2) Με ποιο χρονοδιάγραμμα αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο, προκειμένου να δοθεί οριστική λύση στο σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα του κόμβου Γιόφυρο.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης