Παρέμβαση του Μανόλη Στρατάκη στη συζήτηση του σχεδίου νόμου: «Τροποποιήσεις στη νομοθεσία για το Εθνικό Κτηματολόγιο, την ανάθεση και εκτέλεση συμβάσεων έργων και μελετών και άλλες διατάξεις»

19 Ιουλίου 2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην Ολομέλεια της Βουλής και κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ «Τροποποιήσεις στη νομοθεσία για το Εθνικό Κτηματολόγιο, την ανάθεση και εκτέλεση συμβάσεων έργων και μελετών και άλλες διατάξεις», έκανε παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Μανόλης Σοφ. Στρατάκης τονίζοντας ότι:

η θέση του ΠΑΣΟΚ, του οποίου η Κυβέρνηση ως γνωστόν ψήφισε το νόμο και ξεκίνησε την κατάρτιση του Κτηματολογίου, είναι σαφής και συγκεκριμένη και γι’ αυτό ψηφίζει επί της αρχής το σχέδιο νόμου, αλλά καταψηφίζει επί μέρους άρθρα που δημιουργούν, αντί να λύνουν προβλήματα που έχουν επισημανθεί και θα δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο την ομαλή πορεία κατάρτισης του Κτηματολογίου.

Ο κ. Υπουργός δεν έλαβε υπ’ όψη του τις παρατηρήσεις αρκετών φορέων ώστε οι αλλαγές να λειτουργήσουν προς θετική κατεύθυνση, αντίθετα ο στόχος και αυτού του Σχεδίου Νόμου είναι η εξυπηρέτηση συμφερόντων και σκοπιμοτήτων.

Ο κ. Στρατάκης επεσήμανε ότι η μόνη απασχόληση του Υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ σε σχέση με τα έργα και τις μελέτες είναι οι αλλαγές στις ρυθμίσεις που η ίδια η Κυβέρνηση έχει ψηφίσει πρόσφατα, ενώ δεν αξιοποιεί όλο το επιστημονικό δυναμικό της χώρας, όπως για παράδειγμα τους Γεωτεχνικούς και ρώτησε αν έχει σκοπό η Κυβέρνηση να κάνει έργα και μελέτες.

Η Κυβέρνηση αναθέτει σε φορείς να κλείνουν τις λακκούβες στους δρόμους μέσα σε δέκα μέρες χωρίς να χορηγεί πόρους, όταν η ίδια αδρανεί επί μήνες να επέμβει στα σημεία των δρόμων του Ηρακλείου που είναι καρμανιόλες παρά τις επισημάνσεις μας με Ερωτήσεις και κάθε πρόσφορο τρόπο.

Αναφέρθηκε επίσης στην καινοφανή λογική του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ για αδράνεια μέχρι το 2009 σε σχέση με το Νόμο 3199/2003 που εναρμονίζει την ελληνική νομοθεσία στην Οδηγία 2000/60/ΕC και κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι έχει ως πάγια τακτική να μην εφαρμόζει το νόμο που αφορά την διαχείριση των υδάτων, ενώ αυτό έπρεπε να είναι σε προτεραιότητα.

Τα μόνο που ενδιαφέρει την Κυβέρνηση, τόνισε ο κ. Στρατάκης είναι πως δεν θα κατεδαφίσει τις βίλες των ημετέρων εντός των δασών.