Προβλήματα λειτουργίας στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο

Αριθμός πρωτ: 4514
Ημερομηνία κατάθεσης: 20/2/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΘΕΜΑ: Προβλήματα λειτουργίας στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου είναι ένα από τα Νοσοκομεία με την έξωθεν καλή μαρτυρία για τον τρόπο αντιμετώπισης των ασθενών, οι οποίοι πολλές φορές εκδήλωναν αυτή την εκτίμηση.
Σύμφωνα όμως με καταγγελίες ασθενών και εργαζομένων το τελευταίο διάστημα αυτή η εικόνα τείνει να διαφοροποιηθεί εξαιτίας των πολλών άλυτων προβλημάτων λειτουργίας του Νοσοκομείου.
Οι ατέλειωτες λίστες στα χειρουργεία, η έλλειψη ειδικευμένων γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού η ανύπαρκτη συντήρηση των κτιρίων και η έλλειψη των αναγκαίων υποδομών εύκολης πρόσβασης και παραμονής του προσωπικού, των ασθενών και των επισκεπτών, είναι μερικά από τα προβλήματα, τα οποία συγκροτούν ένα άσχημο περιβάλλον για ασθενείς και εργαζομένους.
Με επανειλημμένες ερωτήσεις μου (7518/08-02-06, 8851/16-03-06, 9626/06-04-06) έχω επισημάνει τις ελλείψεις σε προσωπικό αλλά παρά τις τεράστιες ανάγκες, μόνο εικοσιπέντε περίπου νέες θέσεις έχουν εγκριθεί, για δε τα άλλα προβλήματα, για τα οποία διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι δεν γίνεται καμία αναφορά.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

Ο κ. Υπουργός:

Αν προτίθεται και πότε να δώσει οδηγίες και να διαθέσει τις αναγκαίες πιστώσεις για κάλυψη όλων αυτών των αναγκών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και τη βελτίωση των υλικοτεχνικών υποδομών.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης