Προβλήματα στέγασης για το 20ο και 56ο Δημοτικό Σχολείο και 51ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου Κρήτης.

Αριθμός πρωτ: 1256
Ημερομηνία κατάθεσης: 15/11/2006

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Προβλήματα στέγασης για το 20ο και 56ο Δημοτικό Σχολείο και 51ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου Κρήτης

Έντονο πρόβλημα στέγασης αντιμετωπίζουν τα Δημοτικά Σχολεία 20ο και 56ο και το 51ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου, τα οποία στεγάζονται στο ίδιο κτήριο.
Επειδή τα σχολεία βρίσκονται σε μία από τις πλέον αναπτυσσόμενες περιοχές του Ηρακλείου, λόγω δε της ανεπάρκειας του κτηρίου για τη στέγαση του συνόλου των μαθητών, που είναι περίπου 370, τα παιδιά κάνουν μάθημα σε ακατάλληλες ενοικιαζόμενες αίθουσες και σε αίθουσες που έχει δανείσει το Πανεπιστήμιο Κρήτης που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις σύγχρονες απαιτήσεις.
Επειδή για τα σχολεία αυτά έχει δρομολογηθεί η ανέγερση νέου συγκροτήματος σε διπλανό οικόπεδο με προϋπολογισμό 3,2 εκατ. ευρώ και είναι σε αναμονή η έκδοση της σχετικής πολεοδομικής άδειας και η εγκατάσταση του εργολάβου.
Επειδή για την ανέγερση του σχολικού αυτού συγκροτήματος έχουν εγκριθεί μέχρι τώρα περί τις 130.000 ευρώ, είναι δε φανερό ότι τα χρήματα αυτά είναι ελάχιστα για το σκοπό αυτό,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η κ. Υπουργός:
Εάν προτίθεται να προχωρήσει σε επιπρόσθετη επιχορήγηση για την κατασκευή νέου σχολικού συγκροτήματος για το 20ο , 56ο Δημοτικό Σχολείο και 51ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου, ώστε σε εύλογο χρονικό διάστημα να μπορέσουν να στεγαστούν τα πολλά παιδιά που φοιτούν σε αυτά, σε ένα σύγχρονο κτήριο.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης