Προβλήματα στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΙΚΑ ΕΤΑΜ Ηρακλείου Κρήτης


Αριθμός πρωτ: 11415
Ημερομηνία κατάθεσης: 2/6/2006

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ: Προβλήματα στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΙΚΑ ΕΤΑΜ Ηρακλείου Κρήτης.

Όλο και περισσότερο οξύνεται το πρόβλημα της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ Ηρακλείου Κρήτης.
Ο χρόνος αναμονής των ασθενών και μάλιστα σε περιπτώσεις κάποιων ειδικοτήτων όπως παθολόγων, καρδιολόγων και οφθαλμίατρων, δύναται να φτάσει και τους τρεις μήνες.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γιατρών ΙΚΑ κάνει λόγο για τεράστιες ελλείψεις σε γιατρούς αλλά και μη κάλυψη των οργανικών θέσεων με μόνιμο προσωπικό αφού, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται και σε δημοσίευμα του τοπικού τύπου, από τους 140 γιατρούς που καλύπτουν τις ανάγκες των υπηρεσιών του ΙΚΑ στο Ηράκλειο, μόνο οι 40 είναι μόνιμοι.
Η ήδη κακή υπάρχουσα κατάσταση ασφαλώς θα επιδεινωθεί ενόψει της τουριστικής περιόδου και εν αναμονή και της απεργίας των γιατρών εντός του μηνός Ιουνίου οι οποίοι, εκτός της κάλυψης των κενών οργανικών θέσεων με προσωπικό που ως κύριο προσόν θα έχουν την προϋπηρεσία στο ΙΚΑ, ζητούν την ασφάλιση όλων των συμβασιούχων και την αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους ως συντάξιμη, την αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, τον εκσυγχρονισμό του συστήματος των τηλεφωνικών ραντεβού κά.
Είναι προφανές ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες δε θα μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες των ασφαλισμένων, τα προβλήματα θα διογκωθούν με ενδεχόμενο να προκληθούν και σοβαρές εντάσεις μεταξύ ασφαλισμένων και εργαζομένων του ΙΚΑ.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. Υπουργός:
1. Αν προτίθεται να ενισχύσει με το αναγκαίο ιατρικό προσωπικό το ΙΚΑ ΕΤΑΜ Ηρακλείου και ταυτόχρονα να προβεί σε τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας αυξάνοντας τις υπάρχουσες οργανικές θέσεις σύμφωνα με τις τρέχουσες συνθήκες και απαιτήσεις.
2.Τι προτίθεται να πράξει σχετικά με την ικανοποίηση των αιτημάτων των γιατρών προκειμένου να ομαλοποιηθούν οι συνθήκες εργασίας τους.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης