Προβλήματα στον κλάδο των τουριστικών λεωφορείων από την καθυστέρηση καταβολής επιδοτήσεων για την ανανέωση του στόλου

Αριθμός πρωτ: 4663
Ημερομηνία κατάθεσης: 22/2/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
2) ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΘΕΜΑ: Προβλήματα στον κλάδο των τουριστικών λεωφορείων από την καθυστέρηση καταβολής επιδοτήσεων για την ανανέωση του στόλου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΠΟΕΤ), σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν πολλές επιχειρήσεις του κλάδου των τουριστικών λεωφορείων, λόγω της μεγάλης καθυστέρησης καταβολής των επιδοτήσεων για την ανανέωση του στόλου τους.
Επειδή σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕΤ, πολλές επιχειρήσεις του κλάδου καταγγέλλουν ότι αντιμετωπίζουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα και βρίσκονται σε αδιέξοδο λόγω του ότι προέβησαν σε ανανέωση του στόλου των λεωφορείων τους, υπολογίζοντας σε εγκεκριμένη επιδότηση, όπως υποστηρίζουν, η οποία όμως δεν έχει καταβληθεί.
Επειδή είναι άμεση η ανάγκη καταβολής της επιδότησης για την ανανέωση του στόλου των λεωφορείων, αφού όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση υπάρχει αυξημένο ποσοστό γήρανσης του ελληνικού στόλου σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, παρά το γεγονός ότι υπάρχει εγκεκριμένη δαπάνη που ανέρχεται στα 100 εκατ. ευρώ αλλά το ποσοστό απορρόφησης είναι πολύ χαμηλό,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ. Υπουργοί:
Εάν προτίθενται, και πότε, να προβούν στην καταβολή των επιδοτήσεων στις επιχειρήσεις που έχουν προβεί στην ανανέωση του στόλου των λεωφορείων τους, αφού όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού, υπάρχουν πολλές καταγγελίες από επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης