Προβλήματα στο ΠΑΓΝΗ από τη μη ανανέωση των συμβάσεων επικουρικού προσωπικού.

Αριθμός πρωτ: 323
Ημερομηνία κατάθεσης: 13/10/2006

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΘΕΜΑ: Προβλήματα στο ΠΑΓΝΗ από τη μη ανανέωση των συμβάσεων επικουρικού προσωπικού.

Σοβαρά προβλήματα αναμένεται να προκαλέσει η λήξη των συμβάσεων 40 ατόμων που προσλήφθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου ως επικουρικό προσωπικό.
Όπως τονίζεται στον τοπικό Τύπο, οι εξάμηνης διάρκειας συμβάσεις τους λήγουν στις 18 Οκτωβρίου και, αν δεν ανανεωθούν, θα ενισχύσουν τα προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου που έχουν κατ’ επανάληψη επισημανθεί. Τα σχετικά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για αναγκαστικές περικοπές αδειών και ρεπό αλλά και για συγχωνεύσεις κλινικών.
Επειδή η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου έχει δεσμευτεί, χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα όμως, για την πρόσληψη 40 νοσηλευτών, ενώ και οι διαδικασίες πλήρωσης των 21 μόλις θέσεων νοσηλευτών που έχουν προκηρυχθεί για το ΠΑΓΝΗ μέσω ΑΣΕΠ αναμένεται να κρατήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Επειδή το πρόβλημα της στελέχωσης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου με προσωπικό είναι ήδη οξύ και αναμένεται να επιδεινωθεί με την «απώλεια» του επικουρικού προσωπικού,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. Υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί και τι προσωπικό προτίθεται να προσλάβει και με ποιο τρόπο, προκειμένου να αντιμετωπίσει το συντομότερο δυνατό το σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης κυρίως νοσηλευτικού προσωπικού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης