Προγράμματα Σπουδών Επιλογής.

Αριθμός πρωτ: 451
Ημερομηνία κατάθεσης: 24/10/3006

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Προγράμματα Σπουδών Επιλογής

Στο ΤΕΙ Κρήτης λειτούργησαν από το 1998 τα Τμήματα: 1) Ενεργειακής και Περιβαλλοντικής Τεχνολογίας 2) Γεωπονίας 3) Ιατρικών Οργάνων και 4) Επικοινωνίας, στα πλαίσια των Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής.
Ένας μεγάλος αριθμός σπουδαστών απ’ όσους είχαν εγγραφεί στα παραπάνω Τμήματα αποφοίτησε κανονικά, ενώ ένας μικρός σχετικά αριθμός σπουδαστών που δεν κατάφεραν για διάφορους λόγους να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, μέχρι την καταληκτική ημερομηνία 31/8/2006, μένουν μετέωροι, ενώ μπορεί να υπολείπεται για την ολοκλήρωση των σπουδών τους η επιτυχής εξέταση μόνο σε δύο μέχρι το πολύ έξι μαθήματα, από έναν συνολικό αριθμό μαθημάτων άνω των 35.
Επειδή μερικοί από τους σπουδαστές που συνεχίζουν και δεν εγκατέλειψαν, βρίσκονται στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης των σπουδών τους και έχουν ταυτόχρονα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να τελειώσουν.
Επειδή και άλλοι σπουδαστές που δεν είναι στο τελικό στάδιο, ίσως ενδιαφερθούν να τελειώσουν για να μην πάνε χαμένες οι μέχρι σήμερα προσπάθειές τους.
Επειδή για όλες τις παραπάνω κατηγορίες υπήρξε ένα μεγάλο κόστος της πολιτείας και των οικογενειών τους, το οποίο δεν πρέπει να μείνει αναξιοποίητο, όπως θα συμβεί αν δεν μπορέσουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους όσοι τουλάχιστον έχουν ενδιαφέρον γι’ αυτές,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η κ. Υπουργός:
1) Αν προτίθεται να δώσει εντολή για παράταση του εκπαιδευτικού μέρους του Προγράμματος, προκειμένου να εξεταστούν αδαπάνως όσοι σπουδαστές είχαν διδαχτεί τα μαθήματα αλλά δεν έχουν πετύχει μέχρι σήμερα στις εξετάσεις.
2) Αν προτίθεται να επιτρέψει στους υπόλοιπους σπουδαστές που επιθυμούν να συνεχίσουν, να ενταχθούν στα συγγενή μητρικά Τμήματα των ΤΕΙ με τη γνωστή διαδικασία της κατάταξης, προκειμένου να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ (αρχείο pdf)