Προσλήψεις «ημετέρων» συνταξιούχων στον ΟΤΕ ως συμβασιούχων

Αριθμός πρωτ: 13388
Ημερομηνία κατάθεσης: 1/8/2006

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
2. ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΘΕΜΑ: Προσλήψεις «ημετέρων» συνταξιούχων στον ΟΤΕ ως συμβασιούχων

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αθηναϊκού τύπου, η διοίκηση του ΟΤΕ ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή σχέδιο για την επιστροφή στον Οργανισμό «ημετέρων» συνταξιούχων, ως συμβασιούχων, και μάλιστα με μηνιαίες αποδοχές άνω των 2.000 ευρώ.
Με δεδομένα αφενός την προχειρότητα και αφετέρου την εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων στο σχεδιασμό του προγράμματος της εθελουσίας εξόδου από τον ΟΤΕ, γίνονται πλέον ορατά τα αποτελέσματα με τον πλέον εμφανή τρόπο και αφορούν τη λειτουργική αρρυθμία που έχει προκληθεί στον Οργανισμό, αφού πάνω από 15.000 εντολές, κυρίως για νέες συνδέσεις «γρήγορου Ίντερνετ», βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα λόγω έλλειψης τεχνικού προσωπικού.
Αντί η διοίκηση του Οργανισμού να προβεί στην πρόσληψη 1.250 μονίμων υπαλλήλων τεχνικών ειδικοτήτων, την οποία άλλωστε είχε εξαγγείλει ταυτόχρονα με το μέτρο της εθελουσίας εξόδου, επιλέγει για μια ακόμη φορά την εξυπηρέτηση «ημετέρων», αφού σχεδιάζει την επιστροφή συνταξιούχων τεχνικών, ως συμβασιούχων, χωρίς να προσλάβει νέους τεχνικούς, όπως είχε δεσμευθεί.
Επειδή, σύμφωνα με καταγγελία της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνικών ΟΤΕ, τα τελευταία δύο χρόνια έχουν απολυθεί περίπου 500 συμβασιούχοι, οι οποίοι είναι απόλυτα εξειδικευμένοι, αφού είχαν εργαστεί στον Οργανισμό από 5 έως και 17 χρόνια και αντικαθίστανται σταδιακά από νέους συμβασιούχους, οι οποίοι παίρνουν θέσεις στον ΟΤΕ με έμμεσο τρόπο, αφού προσλαμβάνονται από θυγατρικές εταιρείες του ΟΤΕ, όπως η ΟΤΕ PLUS.
Επειδή η προηγούμενη σχετική Ερώτησή μας 11998/20-6-06 δεν έχει απαντηθεί επί της ουσίας και τα όσα αναφέρονται ως απάντηση μόνο ως δικαιολογίες μπορούν να εκληφθούν,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ Οι κ.κ. Υπουργοί εάν προτίθενται:
1. Να παρέμβουν, προκειμένου να σταματήσουν οι αυθαίρετες ενέργειες της διοίκησης του ΟΤΕ, όσον αφορά τις απολύσεις συμβασιούχων τεχνικών με μεγάλη εμπειρία, οι οποίες προκαλούν επιπλέον λειτουργικές αρρυθμίες στον Οργανισμό, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι καταναλωτές.
2. Να σταματήσουν τη σταδιακή αντικατάσταση των έμπειρων τεχνικών από ανειδίκευτο προσωπικό, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι «ημέτεροι» σε βάρος του Οργανισμού.

Οι Ερωτώντες Βουλευτές
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης
Θεοχάρης Τσιόκας