Προστασία ανηλίκων


Αριθμός πρωτ: 11370
Ημερομηνία κατάθεσης: 1/6/2006

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΕΩΣ

ΘΕΜΑ: Προστασία ανηλίκων.

Η κοινή γνώμη του Ηρακλείου είναι ανάστατη από την αυξανόμενη εγκληματικότητα που παρατηρείται στα ανήλικα παιδιά. Κρούσματα που αναφέρονται στη διάθεση ναρκωτικών έξω από σχολεία, φαινόμενα βίας και σωρεία άλλων παραβατικών ενεργειών παρατηρούνται καθημερινά και σε μεγάλη έκταση.
Το πρόβλημα έχει απασχολήσει τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, τους φορείς των γονέων, την Αυτοδιοίκηση και τις Αστυνομικές αρχές της Κρήτης, οι οποίες ζητούν να οργανωθεί Αστυνομική υπηρεσία για τους ανηλίκους τουλάχιστον σε επίπεδο Περιφέρειας, κατά το ανάλογο πρότυπο του τμήματος που λειτουργεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ).
Το θέμα είναι τεράστιας σημασίας, και είναι ανάγκη η υπό ίδρυση Αστυνομική υπηρεσία να έχει εκτός από κατασταλτικές και προστατευτικές αρμοδιότητες.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. Υπουργός:
Αν προτίθενται να ενισχύσει την Αστυνομία της Κρήτης με το ανάλογο εξειδικευμένο προσωπικό για να λειτουργήσει η παραπάνω υπηρεσία τουλάχιστον σε επίπεδο Κρήτης, για την προστασία των ανηλίκων και την αποτροπή αυτών των αρνητικών φαινομένων.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης