Πρωτιά της Ελλάδας στην ανεργία

Αριθμός πρωτ: 13438
Ημερομηνία κατάθεσης: 4/8/2006

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
2) ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ: Πρωτιά της Ελλάδας στην ανεργία.

Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν από τη Eurostat, η χώρα μας κατέχει τη θλιβερή πρωτιά της ανεργίας στην Ευρωζώνη των 12 χωρών μελών, καθώς επίσης και την τρίτη θέση στην Ε.Ε. των 25.
Επειδή τη δυσμενή οικονομική κατάσταση που βιώνουν οι πολίτες καθημερινά, καθώς επίσης και την άνιση μάχη που δίνουν, προκειμένου να αποκτήσουν μια θέση εργασίας που θα τους παρέχει τα εφόδια για να ζήσουν τουλάχιστον αξιοπρεπώς, επιβεβαιώνουν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο τα στοιχεία για την πρωτιά της χώρας μας στην ανεργία και αυτό αποτελεί αποκλειστικά ευθύνη της Κυβέρνησης.
Επειδή τα στοιχεία της Eurostat δεν αφήνουν περιθώρια για αυταπάτες και δίνουν σαφή εικόνα για την απραξία της Κυβέρνησης στο μείζον κοινωνικό πρόβλημα που αφορά όχι μόνο τους νέους αλλά και ευρύτερες κοινωνικές ομάδες, όπως άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, γυναίκες κ.τ.λ

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ Οι κ.κ. Υπουργοί:
Βάση ποιου σχεδιασμού προτίθενται να προχωρήσουν, προκειμένου να δώσουν άμεσα λύση στο μείζον πρόβλημα της ανεργίας στη χώρα μας, αφού σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της Eurostat, η Ελλάδα έχει χάσει έδαφος και βρίσκεται επιπλέον στην πρώτη θέση της ανεργίας στην Ευρωζώνη των 12 χωρών μελών και στην τρίτη θέση στην Ε.Ε των 25.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης