“Πρόσληψη προσωπικού στη Ρευματολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ”. Ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου, Μανόλη Σοφ. Στρατάκη, προς τον Υπ. Υγείας.


Αριθμός πρωτ: 1240
Ημερομηνία κατάθεσης: 15/11/2006

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΘΕΜΑ: Πρόσληψη προσωπικού στη Ρευματολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ.

Έχει παρέλθει μήνας από τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αρθρίτιδας (12-10-06), οπότε είχε εκδοθεί Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης προκειμένου να συμβάλλει, ανάλογα με τις δυνατότητες του, να αυξηθεί η ενημέρωση για την αρθρίτιδα και το ρευματισμό στα πλαίσια της κινητοποίησης των Ηνωμένων Εθνών για τη Δεκαετία Οστών και Αρθρώσεων.
Έκτοτε, δεν έχει υπάρξει καμία ανακοίνωση-δέσμευση από πλευράς των αρμόδιων για την ικανοποίηση των αιτημάτων που έχουν τεθεί.
Ωστόσο, οι δράσεις του Συλλόγου για ενημέρωση και στήριξη των ασθενών αλλά και η διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών περίθαλψης, περιορίζονται από την έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στην μοναδική στην Κρήτη Ρευματολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ, αλλά και από την έλλειψη ρευματολόγων σε όλα τα κρατικά νοσοκομεία. Επειδή το πρόβλημα είναι οξύτατο, αφού το ¼ περίπου του πληθυσμού της Ευρώπής (πάνω από 100 εκ. πολίτες),πάσχουν κάποια στιγμή της ζωής τους από ένα ή περισσότερα είδη ρευματοπάθειας και προβλέπεται αύξηση με σοβαρές οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. Υπουργός:
Αν προτίθεται και πότε να ενισχύσει με το αναγκαίο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό την μοναδική στην Κρήτη Ρευματολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ και να τοποθετήσει ιατρούς ρευματολόγους σε όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ (αρχείο pdf)