Ρυθμός ανάπτυξης του ΑΕΠ με την υπερχρέωση των ελληνικών νοικοκυριών

Αριθμός πρωτ: 4433
Ημερομηνία κατάθεσης: 15/2/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: Ρυθμός ανάπτυξης του ΑΕΠ με την υπερχρέωση των ελληνικών νοικοκυριών.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Ελλάδος (ΕΣΥΕ,) ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ διαμορφώθηκε στο 4,4% για το τελευταίο τρίμηνο του 2006 και στο 4,2% στο σύνολο του 2006.
Επειδή η αύξηση αυτή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αύξηση της καταναλωτικής ζήτησης που ανήλθε στο 5,4% και η οποία προήλθε από δανεικά τα οποία χρεώθηκαν τα νοικοκυριά προκειμένου να καλύψουν τις καταναλωτικές τους ανάγκες, αφού τα δανεικά αυτά που χρησιμοποιήθηκαν από τα νοικοκυριά για κατανάλωση αυξήθηκαν μόνο για το 2006 κατά 23,9%.
Επειδή αποδεικνύεται με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι οι πολιτικές που εφαρμόζει η Κυβέρνηση δημιουργούν άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ λίγων πλουσίων σε βάρος των πολλών.
Επειδή η υπερχρέωση των ελληνικών νοικοκυριών και ο οικονομικός τους μαρασμός επιβεβαιώνεται καθημερινά ως αποτέλεσμα της ασύδοτης λειτουργίας της αγοράς εξ αιτίας της νεοφιλελεύθερης αντίληψης της Κυβέρνησης

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Εάν προτίθεται να προβεί στην λήψη μέτρων για την προστασία των νοικοκυριών από τον υπερδανεισμό και τoν οικονομικό μαρασμό που τους έχει οδηγήσει η νεοφιλελεύθερη οργάνωση της αγοράς που εφαρμόζει η Κυβέρνηση

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης