Σε εκκρεμότητα η λειτουργία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων Εκπαίδευσης

Αριθμός πρωτ: 3841
Ημερομηνία κατάθεσης: 1/2/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Σε εκκρεμότητα η λειτουργία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων Εκπαίδευσης.

Σε εκκρεμότητα εξακολουθεί να βρίσκεται η λειτουργία των Ανώτερων Περιφερειακών Υπηρεσιακών Συμβουλίων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, γεγονός που προκαλεί ανησυχία στις τάξεις των εκπαιδευτικών της Κρήτης.
Το ΑΠΥΣΠΕ και το ΑΠΥΣΔΕ θα έπρεπε να έχουν συγκροτηθεί από την πρώτη Ιανουαρίου αφού τα αιρετά μέλη τους έχουν ψηφιστεί από τους εκπαιδευτικούς ήδη από τον περασμένο Νοέμβρη. Η μη λειτουργία των Συμβουλίων μέχρι σήμερα έχει ως αποτέλεσμα τα υπηρεσιακά ζητήματα που άπτονται της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών στην Περιφέρεια Κρήτης να συσσωρεύονται και να μένουν στάσιμα.
Οι αιρετοί εκπρόσωποι των Συμβουλίων κάνουν λόγο και για έλλειψη ενημέρωσής τους από το Υπουργείο αναφορικά με το χρόνο συγκρότησης των εν λόγω Συμβουλίων, ενώ προειδοποιούν ότι θα ζητήσουν την ακύρωση πιθανών αποφάσεων εφόσον έχουν ληφθεί, και οι οποίες άπτονται της αρμοδιότητος των ΑΠΥΣΠΕ και ΑΠΥΣΔΕ.
Επιπροσθέτως, υπάρχει έντονη φημολογία για σκοπιμότητα καθυστέρησης υπογραφής της σχετικής υπουργικής απόφασης μέχρις ότου επιλεγούν τα νέα στελέχη εκπαίδευσης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Επειδή οι εκπαιδευτικοί της Κρήτης αναμένουν, δίχως καμία πληροφόρηση μέχρι σήμερα, τη συγκρότηση των Ανώτερων Περιφερειακών Υπηρεσιακών Συμβουλίων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η κ. Υπουργός:
Αν έχει υπογραφεί η υπουργική απόφαση για τη συγκρότηση των Ανώτερων Περιφερειακών Υπηρεσιακών Συμβουλίων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί το Υπουργείο ούτως ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία τους.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης