Σοβαρά και μακροχρόνια προβλήματα αεροδρομίου Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 3965
Ημερομηνία κατάθεσης: 6/2/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΘΕΜΑ: Σοβαρά και μακροχρόνια προβλήματα αεροδρομίου Ηρακλείου.

Σοβαρά και μακροχρόνια προβλήματα που παρακωλύουν την απρόσκοπτη λειτουργία ενός διεθνούς αερολιμένα, όπως είναι το αεροδρόμιο Ηρακλείου, επιβεβαιώθηκαν για μια ακόμα φορά σε καθιερωμένη συνάντηση των εμπλεκόμενων φορέων.
Συγκεκριμένα, τα προβλήματα που εκκρεμούν έχουν να κάνουν τόσο με την ασφυκτικά περιορισμένη χωρητικότητα του αεροδρομίου όσο και με το επίπεδο λειτουργίας και εξυπηρέτησης, λόγω έλλειψης προσωπικού. Η επάρκεια του προσωπικού της αστυνομίας είναι επίσης ένα ζητούμενο, αφού στο «Ν. Καζαντζάκης» υπηρετούν οι μισοί αστυνομικοί σε σχέση με άλλα αεροδρόμια, ενώ απαραίτητη κρίνεται και η ύπαρξη λογισμικού που θα διευκολύνει τη διακίνηση επιβατών και αποσκευών. Η στάθμευση τουριστικών λεωφορείων στην είσοδο, η ελλιπής ενημέρωση των τουριστών αλλά και η κατασκευή στεγάστρου που εδώ και τρία χρόνια δεν έχει ξεκινήσει, αν και είχαν διατεθεί τα ανάλογα κονδύλια, είναι επίσης μερικά ενδεικτικά προβλήματα που κάθε χρόνο επιβεβαιώνονται, αλλά δεν γίνονται ουσιαστικές παρεμβάσεις για την επίλυσή τους.
Επειδή η δυσλειτουργία του αεροδρομίου Ηρακλείου δημιουργεί αλγεινές εντυπώσεις σε όλους τους επισκέπτες της Κρήτης και έχει αρνητικό αντίκτυπο στους αφικνούμενους τουρίστες.
Επειδή οι διαπιστώσεις και οι υποσχέσεις για την επίλυση των προβλημάτων δεν αρκούν και η καθιερωμένη ετήσια απλώς επισήμανσή τους έχει καταντήσει πλέον γραφική,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί ούτως ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του αεροδρομίου και η επίλυση των εκκρεμών προβλημάτων ενόψει της νέας τουριστικής σεζόν.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης