Στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος Βιάννου Ν. Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 1381
Ημερομηνία κατάθεσης: 20/11/2006

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ

ΘΕΜΑ: Στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος Βιάννου Ν. Ηρακλείου.

Το πρόβλημα της έλλειψης αστυνομικής δύναμης στο Ν. Ηρακλείου είναι τεράστιο και έχει επισημανθεί από πολλές πλευρές και επανειλημμένα έχω θέσει με Ερωτήσεις μου στη Βουλή.
Σε ορισμένες όμως περιπτώσεις δημιουργείται μείζον πρόβλημα από την έλλειψη ολίγων μόνο αστυνομικών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό που συμβαίνει στην Άνω Βιάννο απ΄ όπου διέρχεται ο δρόμος Ηράκλειο-Ιεράπετρα, με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να σταματά η συγκοινωνία γιατί δεν υπάρχει όργανο τάξης τουλάχιστον να ρυθμίσει την κυκλοφορία.
Επιπλέον, η λειτουργία δύο νέων λατομείων στην περιοχή επιτείνει το πρόβλημα, επειδή μέσα από τον οικισμό θα διέρχονται μεγάλα φορτηγά αυτοκίνητα που θα δυσκολεύουν την ήδη βεβαρημένη κυκλοφορία.
Επειδή στην περιφέρεια ευθύνης του αστυνομικού τμήματος Βιάννου, τα προβλήματα είναι πάρα πολλά και η υπάρχουσα αστυνομική δύναμη δεν καλύπτει ούτε τις υφιστάμενες οργανικές θέσεις,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. Υπουργός:
Αν προτίθεται να στελεχώσει το Αστυνομικό Τμήμα Βιάννου τουλάχιστον στο βαθμό που προβλέπει ο υφιστάμενος κανονισμός, προκειμένου να λυθούν τα πλέον επείγοντα προβλήματα αστυνόμευσης.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης