Συζήτηση Επερώτησης βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τον ΟΤΕ


30 Μαΐου 2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Μανόλης Σοφ. Στρατάκης άσκησε δριμύτατη κριτική στην Κυβέρνηση για τις επιλογές της στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, με αιχμή τις ενέργειες της διορισμένης διοίκησης του ΟΤΕ, κατά τη συζήτηση σχετικής Επίκαιρης Επερώτησης Βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Ο κ. Στρατάκης τόνισε ότι πρώτιστο μέλημα της Κυβέρνησης είναι το πώς θα ξεπουληθεί ο ΟΤΕ στη χαμηλότερη δυνατή τιμή, γι’ αυτό και απουσιάζει ο στρατηγικός σχεδιασμός και με κινήσεις, όπως η αγορά του 34,3% των μετοχών της ΓΕΡΜΑΝΟΣ Α.Ε., εξυπηρετούν ημετέρους. Από την άλλη πλευρά, ο τεχνολογικός εκσυγχρονισμός παρουσιάζει μεγάλη καθυστέρηση. Έτσι, η Κυβέρνηση δεν έχει πάρει ακόμη θέση στο μείζον ζήτημα της καθολικότητας των ευρυζωνικών υπηρεσιών που συζητείται στην Ε.Ε., τη στιγμή που αξιοποιείται, για παράδειγμα, μόνο το 10% των οπτικών ινών στη χώρα μας και βέβαια το κόστος χρέωσης λογαριάζεται με βάση την απόσβεση όλου του δικτύου των οπτικών ινών, που υπερβαίνει τα 20.000 χιλιόμετρα.

Στα θέματα του προσωπικού, ο κ. Στρατάκης επέκρινε για άλλη μια φορά την εθελούσια έξοδο της Ν.Δ., για το λόγο ότι στο μεταξύ έχουν προσληφθεί διπλάσιοι απ’ όσους έφυγαν και επιπλέον τετραπλάσιος αριθμός στελεχών πληρώνεται με τεράστια ποσά της τάξης των 10-15.000 ευρώ το μήνα, με αποτέλεσμα την τεράστια επιβάρυνση του ΟΤΕ.

Ο κ. Στρατάκης έκλεισε την ομιλία του επικρίνοντας την πολιτική της Κυβέρνησης γιατί η θυγατρική εταιρεία του ΟΤΕ Hellas-Sat ξεπούλησε τους τρανσπόρτερς που είχε αγοράσει από την Eutelsat σε εξευτελιστικές τιμές, και τώρα η ΕΡΤ χρησιμοποιεί άλλο δορυφόρο αντί του ελληνικού για τη μετάδοση των προγραμμάτων της ανά τον κόσμο. Επιπλέον, έχει εκχωρήσει όλες τις εξουσίες στους Κύπριους, παρά το μικρό ποσοστό που έχουν, ενώ θα έπρεπε να προσανατολιζόμαστε ως χώρα στην απόκτηση δεύτερου δορυφόρου μετά την πλήρη αξιοποίηση του πρώτου.