Συζήτηση στη Βουλή Επερώτησης βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με θέμα την Οδική Ασφάλεια


2 Ιουνίου 2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητήθηκε σήμερα η Επερώτηση Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προς τους Υπουργούς Μεταφορών, ΠΕΧΩΔΕ και Δημόσιας Τάξης, με θέμα την οδική ασφάλεια. Έχοντας οριστεί Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Μανόλης Σοφ. Στρατάκης άσκησε δριμύτατη κριτική στην Κυβέρνηση για την πολιτική αδράνειας που ακολουθεί στο μείζον αυτό ζήτημα για την ελληνική κοινωνία.

Αφού επέκρινε την σχεδόν πλήρη απουσία της Κυβέρνησης από τη συζήτηση της Επερώτησης, με μόνο παρόντα τον Υφυπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Ξανθόπουλο, ο κ. Στρατάκης επικεντρώθηκε στη συνέντευξη του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ τον Μάρτη του 2006, μετά την κατάθεση της Επερώτησης, στην οποία ανακοινώθηκαν παρεμβάσεις που έπρεπε να είχαν ήδη υλοποιηθεί ως έργα του Μέτρου 9.1 του Γ’ Κ.Π.Σ.. Πολλά από τα έργα του τελευταίου, όπως επεμβάσεις στο οδικό δίκτυο και μικρότερης εμβέλειας έργα, δεν έχουν δυστυχώς ακόμη υλοποιηθεί και άλλα καθυστέρησαν να αποδοθούν σε χρήση, αν και ήταν ήδη κατασκευασμένα. Η κατάργηση της Διυπουργικής επιτροπής, η αδρανοποίηση της Εθνικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας, το σταμάτημα του προγράμματος κατασκευής πάρκων κυκλοφοριακής αγωγής και η μείωση των αστυνομικών ελέγχων, δείχνουν την αποδιοργάνωση που υπάρχει, ενώ αντίθετα θα έπρεπε να υπάρχει συντονισμός και ακόμη εντονότερη ενεργοποίηση, όταν άλλες χώρες έχουν στόχους μηδενικού αριθμού νεκρών από τα τροχαία ατυχήματα.

Το προηγούμενο πενταετές σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος της οδικής ασφάλειας συνέβαλε, όπως τόνισε ο κ. Στρατάκης, ώστε να μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα – των οποίων το κόστος για τη χώρα μας είναι πάνω από 4 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο- σε ποσοστό πάνω από 20%, ήδη από τα πρώτα χρόνια εφαρμογής του. Κατά τα τελευταία χρόνια υλοποίησής του ωστόσο, αν και μειώθηκε ο αριθμός των τροχαίων, αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών και κυρίως των βαριά τραυματισμένων. Σήμερα, με την Κυβέρνηση της Ν.Δ., παρατηρείται έλλειψη σχεδιασμού, όπως δείχνουν οι αποσπασματικές παρεμβάσεις που γίνονται για επικοινωνιακούς λόγους –βλ. αύξηση των ποινών στον Κ.Ο.Κ.- και ενώ θα έπρεπε να είχε προχωρήσει από την πλευρά του Υπουργείου Μεταφορών το πρόγραμμα για τα πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής, το μάθημα της οδικής ασφάλειας στα σχολεία, η κατασκευή των κέντρων εκπαίδευσης και εξέτασης υποψήφιων οδηγών. Η αδράνεια είναι εξαιρετικά ανησυχητική, καθώς τέτοια μέτρα θα διαμόρφωναν μία διαφορετική αντίληψη, η οποία θα βοηθούσε στον περιορισμό της επιθετικής οδήγησης για τις επόμενες γενιές.

Ο κ. Στρατάκης αναφέρθηκε, σε άλλα σημεία της ομιλίας του, στη δραματική κατάσταση του οδικού δικτύου, και ειδικότερα στα επικίνδυνα σημεία των οδικών αξόνων. Ανάμεσα σε αυτά, μόνο σε δύο σημεία των οδικών αξόνων του Ηρακλείου έχουν γίνει πολλά θανατηφόρα τροχαία και συγκεκριμένα στο 7ο χιλιόμετρο του δρόμου Ηρακλείου-Μεσσαράς και στον κόμβο Αρχανών του δρόμου Ηρακλείου-Βιάννου, λόγω της έλλειψης προστατευτικών μπαρών και κόμβου, μέτρα για τα οποία το κόστος είναι μικρό, αλλά προσκρούουν στη γενικότερη κωλυσιεργία της κυβερνητικής πολιτικής και την αδυναμία συμπλήρωσης ήδη ολοκληρωμένων έργων.