Ταλαιπωρία επιβατών κρουαζιερόπλοιων


Αριθμός πρωτ: 12913
Ημερομηνία κατάθεσης: 14/7/2006

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1. ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
2. ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

ΘΕΜΑ: Ταλαιπωρία επιβατών κρουαζιερόπλοιων.

Η αποβίβαση επιβατών κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Ηρακλείου και η αναχώρησή τους από το Αεροδρόμιο Ηρακλείου, δίνει μια άλλη προοπτική στην πόλη του Ηρακλείου, γιατί αυξάνει την επισκεψιμότητα στα μνημεία της πόλης και τα μουσεία και δημιουργεί κίνηση στην αγορά του Ηρακλείου.
Η επιτυχία αυτή που επιτεύχθηκε στο παρελθόν με τη δέσμευση να παρέχονται στο λιμάνι υπηρεσίες ελέγχου αποσκευών, προκειμένου να διευκολύνονται οι διερχόμενοι τουρίστες και να παραμένουν περισσότερο χρόνο στην πόλη, τείνει να ακυρωθεί με τις μεγάλες καθυστερήσεις και την ταλαιπωρία που υφίστανται.
Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου αντιμετωπίζει την όλη κατάσταση μόνο ως ευκαιρία είσπραξης του σχετικού τέλους, αγνοώντας την ταλαιπωρία των διερχόμενων τουριστών και την παραμονή τους επί αρκετές ώρες στο λιμάνι. Τα μηχανήματα ελέγχου δεν επαρκούν και οι αρμόδιοι φορείς δεν επιδεικνύουν κανένα ενδιαφέρον για να διορθωθεί η άσχημη κατάσταση. Αποτέλεσμα όλης αυτής της τακτικής είναι να περιορίζεται η ωφέλεια που μπορεί να έχει η τοπική οικονομία, πέραν της δυσφήμησης που δημιουργεί η πολύωρη ταλαιπωρία τους.
Οι εμπλεκόμενοι έχουν φτάσει σε κατάσταση απόγνωσης, βλέποντας ότι οι προσπάθειές τους για αναβάθμιση του τουρισμού της πόλης περιορίζονται από αδιαφορία και παραλείψεις των αρμοδίων φορέων και υπηρεσιών.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ Οι κ.κ. Υπουργοί:
Εάν προτίθενται να παρέμβουν ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση, τοποθετώντας και άλλα μηχανήματα ελέγχου αποσκευών, προκειμένου να περιοριστεί η ταλαιπωρία των διερχόμενων τουριστών από την πόλη του Ηρακλείου.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης


1) ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ (αρχείο pdf)


2) ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ (αρχείο pdf)