Υλοποίηση των νομοθετικών ρυθμίσεων περί απομάκρυνσης στρατοπέδων από πολεοδομικούς οικισμούς

Αριθμός πρωτ: 13923
Ημερομηνία κατάθεσης: 6/9/2006

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΘΕΜΑ: Υλοποίηση των νομοθετικών ρυθμίσεων περί απομάκρυνσης στρατοπέδων από πολεοδομικούς οικισμούς.

Στην απάντηση του Υπουργείου στην Ερώτηση μου 13220/25-7-06, η οποία αφορούσε τον επαναπροσδιορισμό της χρήσης γης σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου στο Νομό Ηρακλείου, που βρίσκεται σε επίταξη για στρατιωτικές ανάγκες, αναφέρεται ότι πράγματι η συγκεκριμένη έκταση βρίσκεται δίπλα σε πολεοδομικό οικισμό με ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ η χρήση της έχει περιοριστεί και είναι απλά βοηθητική.

Επειδή, η περιοχή από τη μια ουσιαστικά υποχρησιμοποιείται από τη Σ.Ε.Α.Π. και από την άλλη υπάρχουν νομοθετικές ρυθμίσεις που υπαγορεύουν τη μετεγκατάσταση στρατοπέδων από πολεοδομικά συγκροτήματα.
Επειδή ήδη έχουν προηγηθεί διαβουλεύσεις και πολλοί Δήμοι στο Νομό Ηρακλείου προτίθενται να δεχθούν στις περιοχές τους τη μετεγκατάσταση της Σ.Ε.Α.Π., όπως οι Δήμοι Επισκοπής, Αρκαλοχωρίου και Καστελλίου,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. Υπουργός:
Εάν προτίθεται να προχωρήσει στην ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων και την υλοποίηση των νομοθετικών ρυθμίσεων που προβλέπουν τη μετεγκατάσταση των στρατοπέδων από τα πολεοδομικά συγκροτήματα, για τη μετεγκατάσταση της ΣΕΑΠ και την απελευθέρωση των χώρων που σήμερα χρησιμοποιούν, ώστε αυτές να αποδοθούν στους φορείς και στους κατοίκους των περιοχών αυτών.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης